Haber
Microzap isimli bir ABD'li teknoloji firması ekmeğin 60 gün bayatlamamasını sağlayan bir yöntem geliştirdiğini açıkladı.
Gaziantep'te 32 yıldır gıda sektöründe faaliyet gösteren Emre Fıstık, yıllardır biriken iş tecrübesini son teknolojik makineleri kullanarak kaliteye ve büyüyen hedeflerine yansıtıyor.
Sektörde yeni oldukları söyleyen Manhan Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürü Nazlı Akıncı: Sektörde yeni oldukları söyleyen Manhan Gıda Kontrol Laboratuvarı’nın Sahibi ve Laboratuvar Müdürü Gıda Yüksek Mühendisi Nazlı Seyithanoğlu Akıncı, hizmet verdikleri müşterilerine farklı ve kaliteli bir yaklaşım getirmek adına gıda mikrobiyolojisi konusunda uzmanlaşmayı hedeflediklerini söylüyor.
100’den fazla ülkede, binden fazla test laboratuvarı ve ofisi, 30 bini aşan çalışanıyla hizmet veren Intertek, lokal veya global tüm işletmelerin ürünlerinin kalite, sağlık, çevre, güvenlik ve sosyal sorumluluk standartlarına uygunluluğunu ölçüyor.
İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Kerman, “Nohut, bulgur, fasulye gibi ürünlerde yüzde 8’den yüzde 1’e inen KDV, mutlaka pirinçte de indirilmelidir.” dedi.
13 Aralık 2012 de İzmir Tire de Ege Üniversitesi ve Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile "Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu" düzenleniyor.
Mersin 7. Uluslararası Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı, Forza Fuarcılık A.Ş, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile 24 - 27 Ocak 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Lapseki'de, genellikle halkın kendi ihtiyacını karşılamak için ürettiği zeytinde verimin yüksek olması, çiftçiyi memnun etti.
AYVALIKLI işadamları Salih Madra ve Ali Kürşat, hasat mevsiminin başında olmalarına rağmen Suriye’den giren kaçak zeytinyağı yüzünden fiyatların çok hızlı düşmesine isyan ederek, “Şu ana kadar kaçak giren zeytinyağı 7-8 bin tona ulaştı. Bu rakam sezonda 40 bin 50 bin tona ulaşabilir. Acil önlem alınmalı” açıklamasını yaptı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hayata geçirdiği okul sütü projesinin yeni öğretim yılındaki kutusu belli oldu.