Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Ürün çeşidinin artması markamıza değer katacak



Türk baharatının ihracattaki en önemli önceliğinin yurtdışında markalaşmak olduğunu hatırlatan Ege İhracatçı Birlikleri Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Avrupa Baharatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Tarakçıoğlu, bunun için ürün çeşitliliğinin artırılması, gerekirse Türkiye’de yetişmeyen ürünlerin kaynağında ürettirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Baharatlar ve şifalı bitkilerin önemi & endüstriyel potansiyeli



Baharatların tarihi neredeyse insanlık kronolojisi kadar eskidir. Yaklaşık yedi bin yıldır bilinen baharatlar, diğer ürünlerin hiçbirine benzemeyen, çok uzun, romantik, aynı zamanda savaşlar, fetihler ve güç mücadelesiyle dolu bir geçmişe sahiptir.


Patatesin yerini muz mu alacak?


Yayın: 01-11-2012
Etiketler: muz patates

Küresel Tarım Araştırma Ortaklığı CGIAR'nin raporu, dünyanın ısınması ile birlikte, patatesin yerini muzun alabileceğini gösterdi.

Et ithalatında fatura 3 milyar dolar!


Yayın: 01-11-2012
Kategori: Kırmızı Et

Et fiyatlarını, ithal etle düşürme politikası sonuç vermedi. 3 milyar dolarlık ithalata karşın fiyatlar beklendiği gibi düşmedi. Dış Ticaret Müsteşarlığı verilerine göre, 2010-2012 döneminde yaklaşık 3 milyar dolarlık canlı hayvan ve et ithalatı yapıldı. Bu ithalatın yerli üreticiye verdiği zararın boyutu ise en az 5 milyar lira olduğu tahmin ediliyor.


Barry Callebaut Türkiye'de çikolata fabrikası kuracak


Yayın: 01-11-2012
Etiketler: çikolata

Kakao ve çikolata ürünleri üreticisi Barry Callebaut, Türkiye çikolata pazarının büyüme potansiyelini değerlendirmek ve bölge pazarındaki fırsatlardan yararlanmak amacıyla Eskişehir'de çikolata ve kokolin fabrikası kurmak için harekete geçti.

Süt, hijyenik ellerle halka ulaşacak



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği tarafından süt üretim, depolama ve nakliyesinde çalışan personele genel ve özel hijyen eğitimi verilecek.


Teksüt’ten yüzde 15’lik ciro artışı


Yayın: 31-10-2012

Sektörde ilk 10 firma arasında yer aldıklarını belirten Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık yeni dönem projelerinin olumlu sonuç verdiğini,  ilk 8 ayda belirlediklere hedeflere ulaştıklarını, 2012 için yüzde 15 ciro artışı öngördüklerini söyledi. Arınık ayrıca, önümüzdeki günlerde Teksüt  markalı sütlerin market raflarında bulunacağını da sözlerine ekledi.

 

Gıda güvenliğinde asıl sorumluluk üreticide



Kansas Devlet Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Doug Powell, gıda güvenliğinin sağlanmasında nihai sorumluluğun gıda üreticisinde olduğunu, denetim ve kontrollerle işin bitmeyeceğini söylüyor.

 

Zeytin üreticisi birinciliğe oynuyor


Yayın: 31-10-2012

Bu yıl 455 bin ton rekolte bekleyen sofralık zeytin üreticileri, İspanya'daki kuraklığın da etkisiyle Türkiye'nin sofralık zeytinde dünya birincisi olabileceği görüşünde.


Gıda ürünlerinin denizyolu ile taşınması



Dr. Mehmet Sıtkı SAYGILI

Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu