Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Yeni Cipso’lar erkek muhabbetinin vazgeçilmezi olacak


Yayın: 09-11-2012
Kategori: Rafa Çıkanlar

Cipso, değişen ambalajı ve yeni Kırmızı Biber Aromalı ürünüyle muhabbetin vazgeçilmezi olacak.


Plastik ambalajla büyüyor


Yayın: 09-11-2012

Plastik Sanayicileri Federasyonu’nun (PLASFED) gerçekleştirdiği “Türkiye Plastik Ambalaj Mamulleri Sektörü 2012 Yılı İlk Yarı İzleme Raporu” ayrıntılarıyla kamuoyuna duyuruldu.


Okul sütü projesi için tüm tedbirler alındı


Yayın: 09-11-2012

Her yıl 27 Eylül tarihinde kutlanan “Dünya Okul Sütü Günü” dolayısıyla açıklama yapan Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Başkanı Harun Çallı, dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan okul sütü projelerinin gelişme çağındaki çocukların bedensel sağlığı açısından son derece önemli olduğunu belirtti.


Et kalitesini robotla ölçecekler


Yayın: 09-11-2012
Kategori: Gıda Makineleri

Et kalitesini ölçmede robotların kullanımını amaçlayan sıra dışı proje, bu işi yapacak robotun İskoçya’daki bir mezbahada başarıyla test edilmesiyle dönüm noktasına geldi.


Uludağ ihracatta Ortadoğu ve Afrika’ya yoğunlaşacak


Yayın: 09-11-2012

Maden suyu kaynağının işletme ruhsatının alınmasının 100. yılını kutlayan Uludağ İçecek, ihracatta da hızlı koşuyor. Günümüzde 40 ülkeye ürün satan Uludağ, Irak başta olmak üzere Ortadoğu ve Afrika ülkelerine odaklanacak.


Süt üretimi mobil kayıt altına alınıyor



Vodafone Süt Kayıt Sistemi, mobil iletişim teknolojilerini süt toplama sürecine entegre ederek, bilgilerin dijital ortamda izlenebilirliğini ve SMS ile çiftçinin cep telefonuna aktarılmasını sağlayacak. Proje, çiftçinin üretimini takip etmesini, süt  birliğinin stoğunu doğru yönetmesini ve firmaların planlamasını kolaylaştıracak.


GDO’dan ne kadar haberdarız?


Yayın: 09-11-2012
Kategori: Gıda

Türkiye’de her 4 kişiden biri GDO kodlamasına yabancı değil. Doğudan batıya gidildikçe GDO farkındalığında artış gözleniyor. Öyle ki İzmir’de GDO’nun ne olduğunu bilenlerin oranı yüzde 89’a çıkıyor.


Elita Gıda yıl sonunda rafinasyon kapasitesini arttıracak



Bu yılın sonunda rafinasyon kapasitesini günlük 1000 tona çıkarmaya hazırlanan Elita Gıda, bu yatırımına tohum kırma kapasitesini artırma çalışmalarıyla devam etmeyi planlıyor. 


Becel 1 milyon kişinin kalbini gençleştirecek



Türkiye’nin kalp sağlığını önemseyen ve bilinçlendirme kampanyalarını sürdüren Becel, yağ ve tuz oranı düşük ürünler üreterek daha sağlıklı beslenmeye öncülük ediyor.


Hamsi severlere kötü haber


Yayın: 09-11-2012
Kategori: Beyaz Et

Bu sezon palamutun bol olması nedeniyle hamsinin fazla olmayacağı öne sürüldü.