Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: üretim

Prof. Dr. Mehmet Pala yazdı: Tarım – gıda değer zinciri: Kısa bir analiz


Yayın: 13-01-2025
Kategori: Gıda

Gıda Teknolojisi Dergisi Bilimsel Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala, Türkiye'de tarım sektöründe yaşanan sorunları, çözüm önerilerini ve tarım-gıda değer zincirinin bugünkü durumunu analiz etti. 

* Bu yazı Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Kasım - Aralık 2024 sayısında yayımlanmıştır.


Atakey, kaplamalı soğan halkası ve peynir çubuğu üretimine başladı



Türkiye’nin önemli dondurulmuş patates üreticilerinden Atakey, yeni yatırımlarıyla dondurulmuş gıda sektöründe ürün çeşitliliğini artırdı. Afyonkarahisar’daki fabrikasında kaplamalı soğan halkası ve peynir çubuğu üretimine başlayan firma, yıllık 10 bin ton kapasiteli yeni üretim hattıyla faaliyetlerini güçlendirmeyi hedefliyor.

Necdet Buzbaş 2024'ü değerlendirdi: "Zor yıllar"



TOBB Gıda Meclisi Başkanı Necdet Buzbaş, gıda sektörü açısından 2024 yılında yaşananları Gıda Teknolojisi Dergisi için kaleme aldı.
 
* Bu makale Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Ocak - Şubat 2025 sayısında yayımlanmıştır.  

Coğrafi işaretli Bodrum mandalinasında hedef 40 ton



Bodrum’da yetişen ve coğrafi işaret tesciliyle koruma altına alınan Bodrum mandalinası, Bodrum Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalarla yeniden canlanıyor. 2025 yıl sonunda 40 bin kg hasat hedeflediklerini belirten Bodrum Belediye Başkanı Mimar Tamer Mandalinci, “Hedefimiz, her yıl bu sayıyı yüzde 10 oranında artırmak ve ve Bodrum mandalinası üretimini daha geniş bir coğrafyada yaygınlaştırmaktır” dedi.

Adil Dindar: “Asırlık mirası evrensel bir lezzet haline getirdik”



Helvadan lokuma, çikolatadan unlu mamullere kadar geniş bir yelpazedeki geleneksel  lezzetleri 118 yıldır aynı kaliteyle Türkiye’yle buluşturan Koska Helvacısı Mahir Gıda, 50’ye yakın ülkeye de ihracat gerçekleştiriyor. Firmanın Yönetim Kurulu Üyesi ve Fabrika Müdürü Adil Dindar, “Türkiye sınırları içinde kalmamış olmak markamızın sürekliliğini de önemli bir noktaya taşımıştır. Rusya, Orta Doğu ülkeleri, Avrupa ülkeleri ve Amerika’ya yönelik ihracat faaliyetiyle asırlık mirası evrensel bir lezzet haline getirdik” diyor.   
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
* Bu röportaj, Gıda Teknolojisi Dergsi'nin Temmuz - Ağustos 2025 sayısında yayımlanmıştır.