Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Türkiye’nin çıkmazı sorunlarını çözebilme kabiliyetinin yetersizliği



Portre köşemizde tecrübeli bir siyasetçi ve düşünce insanı olan Tınz Titiz ile bir araya geldik. Kendisiyle ahlak, mutluluk, başarı, sorgulama ve sorun çözme gibi önemli kavramlar üzerine konuştuk. 

Ambalaj ihracatında yüzde 29 artış



2015 yılının ilk 3 ayında 362 bin 598 ton olan ambalaj ihracatı, 2016 yılının ilk 3 ayında 466 bin 359 ton olarak gerçekleşti.  

10 soruda gıda sanayinde büyüme


Yayın: 15-06-2016
Kategori: 10 Soruda

Bilgi Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Y. Birol Saygı, 10 soruda Türk gıda sanayinin büyüme stratejisini ele aldı.   
 

Türkiye süt sektörü Çin kapısında



Rusya krizi ve AB’nin süt kotalarını kaldırması dolayısıyla Türkiye’nin sütb ürünleri ihracatı geçtiğimiz yıl %24 düşüşle 271 milyona geriledi. Ülkemiz ihracattaki bu sert düşüşü Çin pazarına ürün satarak telafi etmeyi hedefliyor.
 

Meyve suyunun gündemi: Tüketimdeki azalışlar ve bilgi kirliliği



7.’si gerçekleştirilen Juiceful İstanbul Zirvesi’nde; tüketicilerin meyve suyu algısı, tüketimin artırılması, meyve suyu ve sağlık ilişkisi gibi güncel konular uzmanlar tarafından masaya yatırıldı.  

Rint Akyüz: Şeker konusundaki yanlış algılar değişmeli



Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği (NÜD) Başkanı Rint Akyüz, şekerlerin sağlık üzerine etkilerine ilişkin bilimsel temele dayanmayan bilgilerin kulaktan kulağa aktarılmasının sadece ülkemize özgü değil, dünya çapında bir durum olduğunu söyledi.
 

Gıdanın lojistik süreçleri Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nde konuşuldu



Ekonomi ve Lojistik Zirvesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı üst düzey yöneticileri, lojistik ve reel sektörden 400’ü aşkın katılımcı ile 12 Mayıs 2016’da Hilton İstanbul Bomonti Otel’de gerçekleştirildi. Zirve kapsamında yapılan Gıda ve Soğuk Zincir Paneli’nde ilgi çekici sunumlar paylaşıldı.
 

Bakliyatın tüketim şekli değişecek



Dünya Bakliyat Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Arslan, önümüzdeki dönemde bakliyat tüketiminin sadece belli başlı yemeklerle sınırlanmayacağını, dünyada bakliyatta farkındalığın artmasıyla yeni trendlerin ortaya çıktığını söyledi.
 

Şemsi Kopuz: 2016 gıda sektörünün itibar yılı


Yayın: 14-06-2016
Kategori: Gıda

TGDF Başkanı Şemsi Kopuz, son dönemde Türkiye’nin turizm gelirlerinde ciddi düşüşler yaşandığını anımsatarak, “Bu sebeple 2016’yı gıda ve içecek sektörü açısından itibar yılı olarak belirledik. Turizmden kaynaklanan eksikliği daha fazla ihracat yaparak kapatmak istiyoruz” dedi.
 

Türkiye gıda güvenliğinde 45. sırada



DuPont tarafından desteklenen ve Economist Intelligence Unit (EIU) tarafından geliştirilen Küresel Gıda Güvenliği İndeksi’nin 2016 yılı sonuçları açıklandı.