Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Bira sektöründeki daralma 2015'te devam etti


Yayın: 16-02-2016
Kategori: Gıda
Etiketler: 2015 bira daralma tüketim

Güven Erdal
Yönetim Kurulu Başkanı 
Bira ve Malt Üreticileri Derneği

Ambalajlı gıdaya talep artacak


Yayın: 16-02-2016

Sadettin Korkut
Yönetim Kurulu Başkanı
Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD)

Ambalajda 2016 trendleri


Yayın: 15-02-2016

Esin Pala
Solutions Istanbul Ajans Başkanı 
www.solutionsistanbul.com
 

Makineleşme katma değeri büyütüyor


Yayın: 15-02-2016
Kategori: Gıda Makineleri

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Genel Müdürü İbrahim Kılıçaslan, gıda ve içecek sanayinde görülen yükselişi sağlayan önemli faktörler arasında sektörde artan makineleşme ve bunun sağladığı avantajların yer aldığını vurguluyor. 
 

Gıdanın bilgi kirliliğiyle imtihanı


Yayın: 15-02-2016
Kategori: Gıda

Gıda ve beslenme konusunda yaşanan bilgi kirliliği a'dan z'ye herkesin kafasını fena halde karıştırıyor. 

Şekerle konuşan adam Mahir Dindar



Helva başta olmak üzere şekerleme sektöründe çok sayıda ilke imza attığını ve bunun mutluluğunu yaşadığını belirten Mahir Dindar, çıtayı hep yüksek tuttuğunu, bundan sonraki hedefinin Koska’yı dünyanın sayılı markaları arasına sokmak olduğunu söylüyor.   
 

10 soruda gıda hileleri


Yayın: 15-02-2016
Kategori: 10 Soruda

İTÜ Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu, “Küresel olarak gıda fiyatlarında artış ve rekabetin çok acımasız olması hilelerin artışındaki en güçlü nedenlerdir. Ne yazık ki mevcut veriler, gıda hilelerinin dünyada her sene arttığını ve halk sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini göstermektedir” diyor.    
 

Türkiye un ve makarnada dünyaya kafa tutuyor



Türkiye’nin Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu kapsamındaki ürünlerinin ihracatı 2015 yılında 1 milyar 449 milyon dolara yükseldi. 1 milyar dolarlık ihracatla unda zirveye oturan Türkiye, makarna ihracatında ise ikinci sıradaki yerini koruyor. 
 

Kırmızı et için tavan fiyatlar belirlendi


Yayın: 09-02-2016
Kategori: Kırmızı Et

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Kırmızı et sektörü temsilcileriyle aldığımız karar gereği kıymanın tavan fiyatının 32 lira olmasıyla ilgili fikir birliğine vardık" dedi.

Anfaş Food Product 10 Şubat’ta başlıyor


Yayın: 29-01-2016

Anfaş Food Product Gıda ve İçecek Fuarı, 10 – 13 Şubat 2016  tarihleri arasında  Antalya Expo Center'da büyük bir katılımla gerçekleşecek.