
Gökhan Aralan / Avrupa Birliği Bakanlığı Tarım ve Balıkçılık Başkanı

Sevilen dondurulmuş yoğurt markası Pinkberry’nin yeni sürprizi tropikal ormanlardan geldi.

Arosel Gıda, “gıda sektöründe sağlıklı çözümler” sloganıyla 17 yıldır ürün portföyünü fonksiyonel ve doğal katkı maddelerinden oluşturarak gıda sektörüne hizmet veriyor.

Ekmek israfının en önemli nedenlerinin başınca ihmal ve bilgisizliğin geldiğini belirten Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Bugün, günde 1.223 ton, yılda 447 bin ton ekmeğimiz israf edilir noktada. Bir başka ifadeyle günde 4.9 milyon adet, yılda ise 1.79 milyar adet ekmeğimiz çöpe gidiyor. İsraf oranını baktığımızda ise ürettiğimiz ekmeğin %5,4'ünü kaybediyoruz” diyor.

Messan Soğutma’nın ürettiği MQF Spiral soğutma ve şoklama sistemleri, başta simit, pizza, börek, baklava ve kek türü ürünler olmak üzere birçok unlu mamul ürün gruplarında kaliteyi yükseltiyor.

Doygun, yine bir ilke imza atarak perakende ürünlerine yeni lezzeti Kahveli Tiramisu Keki ekledi.

Türkiye’de diyabetik ve fonksiyonel pazar büyüklüğü 600 milyon TL’ye yaklaştığını belirten Diyabetik ve Fonksiyonel Gıda Üreticileri Derneği (DFGD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Atılgan, “Dünya ile kıyaslandığında Türkiye’nin daha kat etmesi gereken çok mesafe olduğunu görülüyor” değerlendirmesinde bulunuyor.

İnovatif olarak gerçekleştirdiği projelerde doğal gıda eğilimine uygun çalışmalar yapan Aromsa, bu doğrultuda ürün portfoyünü ekstraklar ve doğal aromalarla zenginleştiriyor.
İTÜ Çekirdek girişimcilerinden, Arkim Kimyevi Maddeler Şirket Müdürü Elif Güngör Reis, dünyada ilk kez yumurta kabuğundan doğal gıda koruyucu üretmeyi başardı. Mevcut pazarda ithal gıda koruyucuların ve doğal olmayan ürünlerin kullanılması nedeniyle, Reis’in girişimi yerli üretim açısından da büyük önem taşıyor.

Sadık Çelik / Keyveni Hazır Yemek Yönetim Kurulu Başkanı