Bilio.com’un, internetten yeni yıl hediyesi almaya sıcak bakan 11 bin kişi ile yaptığı ankete göre, internet alışverişi yapanların %83’ü öncelikle fiyat karşılaştırması yapıyor.
Yemeksepeti verilere göre pizza Türkiye’nin en önemli ev dışı tüketim kültürlerinden biri olmuş durumda. Öyle ki, Türkiye’de tam 17 bin çeşit pizza üretiliyor. Bununla birlikte en çok mantarlı pizzayı seviyoruz ve pizzayı kışın daha çok tüketiyoruz.

Rusya hükümeti, Türkiye'de iş dünyasına uyguladığı yaptırımları gevşetmek için harekete geçti.
IMCD Türkiye Gıda Bölüm Müdürü Gökhan Doğan, portföylerinde yer alan özel ve fonksiyonel kimyasallar ve spesifik katkı maddeleriyle müşterilerine katma değer sağladıklarını belirtiyor.

Maret Pratik Sosis, lezzetinin yanı sıra, tüketim kolaylığı ile de dikkat çekiyor.

2014 yılından beri McDonald’s Operasyon Direktörü olarak görev yapan Oğuz Uçanlar, McDonald’s Türkiye’nin yeni Genel Müdürü oldu
Avrupa Komnisyonu tarafından desteklenen COOLMEAT (Soğuk et) projesi, pişmiş et sanayinin ihtiyacı olan güvenilir, uygun fiyatlı, kontrol edilebilir, ölçülebilir ve “birçok farklı gıda üründe kullanılabilecek kadar esnek” bir soğutma sistemini ortaya koyuyor.
Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uhri
Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi

Gıda sektörünün tanınmış isimlerinden Dr. İrfan Demiryol tarafından 2014 yılında kurulan Meta Fonksiyonel Gıda A.Ş., et ve süt ürünleri ile unlu mamul üreticilerine fonkiyonel gıda katkılarının tedariğini yapıyor. Demiryol, “Hedefimiz Clean Label (Temiz Etiket) olarak adlandırılan ve etikette beyan edilmesine gerek olmayan doğal reçeteler oluşturmak” diyor.
Türkiye'de yüzde 100 meyve suyu ve nektarının kişi başına yıllık tüketiminin ortalama 9 litre olduğu belirtildi.