
Geliştirdiği çikolata ve çikolatalı ürünlerle yaklaşık 60 yıldır faaliyet gösteren Lider Çikolata, bu yılın başından itibaren piyasaya çıkardığı Decors serisini pastanelere ve endüstriyel pasta üretimi yapan firmaların kullanımına sunuyor. Lider Çikolata A.Ş. Genel Müdürü Ömer Saydam, Decors ile Türkiye’de olmayan ürünleri sunmayı amaçladıklarını dile getirdi.

2012 yılının ilk 9 aylık bölümünde ambalajlı ekmek sektörü %24 büyürken kendilerinin ise %41’lik bir büyüme kaydettiğini belirten Doygun Ekmek Pazarlama Müdürü Burcu Özcan, bu yılın sonunda pazarda %70 oranında büyüme hedeflediklerini açıkladı.

Spiral soğutma ve şoklama sistemlerinin a’dan z’ye üretimini yapan Türkiye’deki ilk ve tek firma olduklarını vurgulayan Messan Soğutma Genel Müdürü Erdinç Yapan, şoklama süresini en aza indirerek ürün kalitesini artıran MQF Messan spiral şoklama sistemlerinin hazır mantı, börek, pizza, milföy hamuru gibi donmuş uygulamalar için ideal olduğunu belirtiyor.

Karen Alguadiş- Kurumsal İletişim ve Reklam Sorumlusu, Aromsa

Mehmet Bakkaloğlu - Proje ve Yatırımlar Müdürü, Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş.

Ortadoğu ülkelerinden pastane açılması yönünde ciddi talepler aldıklarını belirten Divan Grubu Satış ve Tedarik Zincirinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güçlü Şeneler, ürünlerindeki lezzet ve sunumun Divan Pastaneleri’nin uluslararası bilinirliliğini artırdığını söyledi..

Banvit, yatırım maliyeti 1 milyon euro olan Atık Su Geri Kazanım Tesisi’ni devreye aldı.

ABD’nin Türk makarnasına uyguladığı yüksek anti-damping ve telafi edici vergilerin kaldırılması amacıyla bu ülke nezdinde çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını belirten Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) Murat Bozkurt, “Geçmişte 40 bin tona kadar ulaştığımız bu önemli ihracat pazarında, önümüze konmuş haksız vergilerin kaldırılmasını sağlayarak ülkeye katkımızı daha üst boyutta sürdürmek istiyoruz” dedi.

Sadık Çelik - Yönetim Kurulu Başkanı, Keyveni Kurumsal Hazır Yemek

Türkiye Un Sanayicileri Derneği (TUSAF) Başkanı Erhan Özmen, buğday özü (rüşeym) ve kepeği alınmamış, dolayısıyla vitamin, protein, karbonhidrat ve liften açısından zengin tam buğday unuyla üretilen ekmeğin tüketiminin sağlıklı nesiller için mutlaka yaygınlaştırılması gerektiğini belirtiyor.