Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Banvit etlerde sıcaklık ve PH kontrolleri yapıyor



Başta piliç, hindi ve kırmızı et üretimi olmak üzere, ileri işlenmiş hazır ürünler ve yem üretimiyle gıda sektöründe 45 yıldır faaliyet gösteren Banvit’te hammadde tedarik, üretim ve lojistik süreçlerde üstün kalite kontrol ve hijyen standartları uygulanıyor.

Baklavacı Güllüoğlu hijyen sürecini hammadde alırken başlatıyor


Yayın: 26-01-2013
Kategori: Gıda ve Hijyen

32 çeşit baklava ve tatlı, 30 farklı lezzette poğaça ve çeşitleri, 50 çeşit kurabiye ve 41 çeşit pasta üretimi yapan Baklavacı Güllüoğlu, 140 yıllık aile geleneği olan lezzetini tüm süreçlerde hassasiyetle gerçekleştirdiği hijyen uygulamalarıyla Türkiye’ye ve dünyaya ulaştırıyor.

Namet: Hijyen standartlarımız AB normlarını karşılıyor


Yayın: 26-01-2013
Kategori: Gıda ve Hijyen

Et sektörünün lider markalarından Namet, üretimini, 68 milyon dolarlık yatırımla 2010 yılında devreye aldığı Çayırova tesislerinde gerçekleştiriyor. Çayırova Fabrikası’nın, Türkiye’nin AB hijyen standartlarına uygun ilk gıda üretim tesisi olduğunu vurgulayan Namet A.Ş. Genel Müdürü N. Tarık Kayar, açılışından bu yana tesise 15 milyon doların üzerinde ek yatırım yaptıkları açıkladı.

Altıparmak hijyen ve gıda güvenliği sürecini otomatikleştirecek



Bal sektörünün önemli aktörlerinden biri olan Altıparmak Gıda, yapımı devam eden yeni tesisinin faaliyete başlamasıyla birlikle analiz ve paketleme süreçlerini daha entegre ve güçlü kılmayı hedefliyor. Altıparmak Gıda AR-GE ve Kalite Direktörü Aslı Elif Sunay, “Yeni tesisimize taşındığımızda kalite kontrol sistemlerimizi daha da otomatik hale getireceğiz. Üretim hattı sayısı ve çalışma alanlarındaki artış nedeniyle de manuel temizlik yerine otomatik temizlik sistemleri daha etkin olacak” dedi. 

Gıdada hijyeni kolaylaştıracak yaratıcı yenilikler yolda



Avrupa’da gelecek dönemde kullanıma girecek, yiyecek ve içecek numunelerindeki mikrobiyal bulaşıları otomatik olarak saptayan Green Light (Yeşil Işık) bulaşı dedektörü ve gıda ürünlerinin temas ettiği yüzeyleri dezenfekte etmek amacıyla geliştirilen Excelyte isimli çözeltinin gıda endüstrisinde hijyenin sağlanmasına önemli katkılar sağlayacağı bildiriliyor.

Yağda ihracat 1 milyar dolara ulaştı



A. Edip Uğur - Yönetim Kurulu Başkanı, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği

Çiğ süt üretimindeki istikrarlı büyüme devam ediyor



Murat Yörük - Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR)

5996 sayılı yeni gıda yasası ülke gerçekleriyle uyumlaştırılmalı


Yayın: 24-01-2013
Kategori: Gıda

Petek Ataman - Yönetim Kurulu Başkanı, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası

Kepek oranı yüzde 65’e çıkıyor



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca yapılacak değişiklikle, beyaz ekmek içindeki kepek oranı yüzde 35'ten en az yüzde 65'e çıkartılacak ve tuz miktarı azaltılacak.

AB hijyen kriterlerini sağlama yolunda önemli adımlar atıldı



Gıda işletmelerinin AB hijyen kriterlerini yakalaması yönündeki modernizasyonuna ve sürecin takibine ilişkin Ulusal Eylem Planı’nın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından henüz hazırlanmadığını anımsatan AB Bakanlığı, Tarım ve Balıkçılık Başkanı Gökhan Aralan, yine de Türkiye’nin bu alanda önemli sayılabilecek adımlar attığını, mevzuat uyumunun sağlanmış olmasının bu adımların en önde geleni olduğunu söyledi.