Haber
Türkiye’de her 4 kişiden biri GDO kodlamasına yabancı değil. Doğudan batıya gidildikçe GDO farkındalığında artış gözleniyor. Öyle ki İzmir’de GDO’nun ne olduğunu bilenlerin oranı yüzde 89’a çıkıyor.
Bu yılın sonunda rafinasyon kapasitesini günlük 1000 tona çıkarmaya hazırlanan Elita Gıda, bu yatırımına tohum kırma kapasitesini artırma çalışmalarıyla devam etmeyi planlıyor.
Türkiye’nin kalp sağlığını önemseyen ve bilinçlendirme kampanyalarını sürdüren Becel, yağ ve tuz oranı düşük ürünler üreterek daha sağlıklı beslenmeye öncülük ediyor.
Bu sezon palamutun bol olması nedeniyle hamsinin fazla olmayacağı öne sürüldü.
Çorum’un Osmancık ilçesinde ayva ağacına elma aşısı yapan kadın farklı bir meyve üretti.
Metro, coğrafi işaretli ürünlerin pazarlama sorununa el attı. Genel Müdür Kubilay Özerkan, Türkiye'nin yerel tatlarının yok olmaması ve ihraç yoluyla dünyaya tanıtılması için bu çalışmayı başlattıklarını söyledi.
Gelenekselden moderne tüm tatları bir arada sunan Tatlıcı Tombak, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan kabak tatlısı ile sofralara geliyor. Tatlıcı Tombak’ın ceviz parçacıklarıyla servis edilen ve doğal malzemeler kullanılarak hazırlanan kabak tatlısı bu kışın en özel lezzetlerinden biri olmaya aday.
Kan yapıcı ve antioksidan özelliğinin yanı sıra vücudun birçok hastalığa karşı kalkan oluşturulmasına da yardımcı olan üzüm suyu, özellikle kalp hastalıklarına iyi gelirken kişiyi kanser riskine karşı da koruyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gıda takviyesi olarak satışına izin verdiği ürünleri 'ilaç' gibi satışa sunarak tüketiciyi yanıltan reklam ve tanıtımlara karşı yasal yollara başvurdu.
Namet’in en beğenilen ürünlerinden biri olan Sosişko 0 Dana Sosis, 2Paris’te gerçekleştirilen, Sial Fuarı’nda, özel bir alanda sergilendi.