Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Torunlar Gıda Şeker Piliç’le masaya oturdu


Yayın: 18-01-2013
Kategori: Beyaz Et

Bandırma’da üretim yapan Şeker Piliç, çoğunluk hissesinin satışı için Torunlar Gıda ile masaya oturdu.

İşletmelerimiz gıda güvenliği ve hijyende AB ile uyumlu



17 Aralık 2011 tarihinde yürürlüğe giren Gıda Hijyeni Yönetmeliği kapsamında, gıda güvenilirliğinin birincil üretimden başlayarak son tüketiciye kadar gıda zinciri boyunca sağlanmasının amaçlandığını vurgulayan Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak, “Gıda güvenliği ve hijyen gerekliliklerinin sağlanması konusunda işletmelerimizin büyük oranda AB ile uyumlu olduğu görülmüştür” dedi.

Başbakan Erdoğan: Yılda 550 bin ton ekmek israf ediliyor


Yayın: 18-01-2013

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, gıdada yapılan israfa dikkat çekerek, “Yılda israf edilen gıdanın 4'te 1'i aç insanlara ulaştırılabilse bu ölümler olmayacak''dedi.

Narenciye üreticisine 'şadok' önerisi


Yayın: 16-01-2013
Kategori: Gıda

Anavatanı Asya olan turunçgiller familyasından halk arasında ''ağaç kavunu'' olarak da olarak bilinen ''şadok''un özellikle narenciye üreticisi tarafından alternatif ürün olarak değerlendirebileceği bildirildi.


Soğuk hava balık fiyatlarını uçurdu!


Yayın: 16-01-2013
Kategori: Beyaz Et
Etiketler: hamsi hamsi fiyatları

Türkiye'yi etkisi altına alan ve Akdeniz Bölgesi'nde de kendini hissettiren soğuk hava nedeniyle Akdeniz'de avlanan balık miktarının azalması, fiyatların artmasına neden oldu.


Yumurtada ihracat rekoru kırıldı


Yayın: 16-01-2013
Kategori: Yumurtacılık

Yaklaşık 15,5 milyar adet yumurta üretimiyle sektörde dünyada 10. sırada yer alan Türkiye, 21 ülkeye yaptığı 351 milyon dolar tutarındaki 4 milyar adet yumurta ihracatıyla yeni bir rekora imza attı.


Keyveni her öğünde 20 binden fazla insanı doyuruyor


Yayın: 15-01-2013
Kategori: Gıda

Modern ve geleneksel yöntemlerle ürettiği yemekleri butik bir lezzet anlayışıyla 28 yıldan bu yana Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarına sunan Keyveni, her öğünde 20 binden fazla kişiyi doyuruyor. Bugün itibariyle yaklaşık 200 noktaya ulaştıklarını belirten Mis - Keyveni Kurumsal Hazır Yemek Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Çelik, 2012’yi %20’lik büyümeyle kapattıklarını söyledi.


Done Gıda 2013’te ev dışı tüketim pazarında büyüyecek


Yayın: 15-01-2013
Kategori: Gıda

Zeytin, konserve, turşu ve sos grubundan oluşan ürün gamı, hammadde ve private lavel ürünleriyle ev dışı tüketim ve perakende sektörüne hizmet veren Done Gıda yeni yılda büyümeyi hedefliyor. Türkiye’de ev dışı tüketim pazarının her geçen yıl geliştiğini dile getiren firmanın sahibi Adem Kılınç, 2013’te ürün portföylerini %20 artırarak müşteri gruplarını daha çözüm odaklı hale getirmek istediklerini söyledi.   


Türk gıda ihracatçılarının gözü Endonezya’da



240 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık 4. ülkesi olan Endonezya, dinamik ve büyüyen ekonomisiyle önemli bir pazar konumunda bulunuyor. Ülkede Batılı tarzda tüketimin yaygınlaşması ve Türkiye’nin olumlu imajının, orta ve uzun vadede Türk gıda ihracatçılarına önemli fırsatlar sunabileceği belirtiliyor. 


Türkiye’de balık tüketimini en az iki katına çıkarmalı!


Yayın: 15-01-2013
Kategori: Beyaz Et

Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği Başkanı Faruk Coşkun, Türkiye'de balık tüketimin en az iki katına çıkarılması gerektiğini söyledi. Su ürünleri üretiminin 160 bin tona ulaştığını, üretimi  ise250 bin tona çıkarma hedefinde olduklarını belirten Coşkun, “Su ürünleri ihracatının yanı sıra iç tüketimin de artırılması gerekiyor. Türkiye'de kişi başı yıllık balık tüketimi 8 kilogram. Bu rakam çok düşük, en az iki katına çıkarılması gerekiyor" dedi.