Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Peynir Tebliği uygulanmaya başladı


Yayın: 11-01-2016

Peynirler için tuz ve yağ oranı ile etiket bilgilerine ilişkin düzenlemeler içeren Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği, geçiş sürecinin ardından 1 Ocak 2016 itibariyle uygulamaya konuldu.

Bakan Çelik: Buğdayda ithalat yok


Yayın: 11-01-2016
Kategori: Gıda

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bu yıl ülkemizde buğday rekoltesinin yüksek olduğunu ve buğday ithalatı gerçekleştirmeyeceklerini söyledi.

DUBA Elektronik kodlama sistem ve çözümleriyle süt devlerinin gözdesi



Süt ve süt ürünleri sektöründe 100’e yakın firmada, Linx inkjet kodlama makinelerinin kullanıldığını belirten Duba Elektronik Ltd Yönetici Ortağı Atıf Ulcay, yoğurt, peynir ve süt gibi farklı hızda üretim hatlarına uyumlu çalışan kodlama makinelerinin sorunsuz çalışması, kullanım kolaylığı ve dayanıklılığı ile öne çıktığını kaydetti.  

2015’te Türkiye ne yedi?


Yayın: 08-01-2016
Kategori: Gıda

Yemeksepeti, 2015 senesinde aldığı toplam 92 milyon porsiyon siparişin analizini yaparak bu yıl da Türkiye’nin yemek alışkanlıklarına ışık tuttu. 

Sartorius, tartım proseslerinin otomasyonunda çığır açıyor


Yayın: 08-01-2016

Sarto Ltd. Şti.’nin Türkiye distribütörlüğünü yaptığı Sartorius Intec firmasının üretimini gerçekleştirdiği en son proses otomasyonu teknolojisi içeren yeni nesil proses kontrolörleri Maxxis 5, üstün özellikleriyle proseslerin verimliliğini artırıyor.
 

5 yıldız ette beşinci büyük olma yolunda


Yayın: 08-01-2016
Kategori: Kırmızı Et

5 yıldız markasıyla işlenmiş et ürünleri pazarının güçlü oyuncularından Altınkaya Et, İzmit Kandıra’da faaliyete sokacağı yeni fabrikasıyla sektörün 5. büyük üreticisi olmayı hedefliyor.
 

Chr. Hansen 140 yıldır süt ürünleri sektörüne yön veriyor


Yayın: 07-01-2016

140 yıllık köklü geçmişiyle kültür üretimi ve uygulamalarında dünyanın önde gelen firmaları arasında bulunan Chr. Hansen, süt ve süt ürünleri endüstrisine sunduğu yenilikçi çözümlerle hem maliyet avantajı sağlıyor hem de ürün kalitesini artırıyor.
 

Kanatlı ürünleri ette en büyük segmenti oluşturacak


Yayın: 07-01-2016
Kategori: Bitkisel Yağlar

Terry Evans’ın 2014 sonunda yayımladığı Kanatlı Etinde Küresel Trendler 2014 raporuna göre, küresel pazarda kanatlı sektörü 2020 yılından sonra ‘en büyük et sektörü’ haline gelecek. 
 

Antimikrobiyal ambalajlama tekniği ve gıdalarda kullanımı



Bahar Yeşiladalı * ve **, Funda Karbancıoğlu Güler *
 
* İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
** Boğaziçi Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü
 

Ette KDV düşürülmeli, köy yumurtasına da STT yazılmalı


Yayın: 07-01-2016
Kategori: Kırmızı Et

TÜSODER Gıda Komisyonu Başkanı Can Demir, yeni yılda kırmızı ette perakendede KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesi ve köy yumurtalarına da son tüketim tarihinin yazılması gerektiğini söyledi.