Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 81 ile tasarruf genelgesi


Yayın: 08-05-2024
Kategori: Gıda

İktidarın yerel seçimlerin ardından harcamalarında tasarrufa gideceği iddia edilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tüm birimlerine genelge yolladığı öğrenildi. Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı imzasıyla hazırlanan genelge ile 81 il, 160 merkez birimi ve 16 bölge müdürlüğüne yeni talimatlar iletildi.

Avrupa'da döner savaşları!



Türkiye'nin döneri geleneksel ürün olarak tescil etmek için yaptığı başvuru Avrupa Birliği (AB) Resmi Gazetesi'nde yayımlandı. Başvuru daha önce baklava, kokoreç, yoğurt vb. pek çok yiyecekte aidiyet iddia eden Yunanistan’da büyük rahatsızlık yarattı. Yunan medyası olaya "Türkiye, Avrupa’da döner savaşını başlatıyor" başlıklarıyla servis etti.

Big Chefs üst yönetimi şirkete ortak oluyor



Türkiye’nin önemli full servis restoran zinciri markalarından Big Chefs’in üst yöneticileri şirketin hissedarı oluyor. Şirketin kurucu ortaklarından Gamze Cizreli ve Saruhan Tan üst yönetime sunduğu avantajlı hisse alım imkânı sayesinde yöneticilerde şirkette pay sahibi oldu.

Tetra Pak araştırması: Tüketicilerin yüzde 63’ü sürdürülebilir ambalajı önemsiyor 



Dünyanın önde gelen gıda işleme ve paketleme çözümleri şirketlerinden Tetra Pak, tüketicilerin sürdürülebilir ambalaj ve çevreye sorumlu tüketim konularına yönelik “Sürdürülebilir Ambalaj Araştırması” gerçekleştirdi. 505’i Türkiye’den olmak üzere dünya genelinde toplam 14 bin 500 kişinin katıldığı araştırmaya göre tüketicilerin yüzde 63’ü, çevresel duyarlılığa sahip ambalaj üreten markaları daha fazla tercih edeceğini belirtiyor.

Sürdürülebilir Gıda Platformu’ndan gıda israfıyla mücadele kılavuzu



Sürdürülebilir Gıda Platformu, ekleyerek gıda atığı ve kaybı çalışma grubu üyeleriyle birlikte beş farklı sektör kapsamında “Gıda Üretim Yerlerinde Gıda İsrafı İle Mücadele Kılavuzu”nu yayınladı.

Ebru Akdağ: "Bitkisel beslenme yeni bir trend değil, aslında özümüze dönüştür"



Bitkisel gıdaların Türkiye için yeni bir trend değil, aksine tarihsel bir bağlamda özüne dönüş olduğunu belirten Bitki Bazlı Gıdalar Derneği (BİTKİDEN) Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ, “Mezopotamya'ya kadar uzanan bir geçmişi olan bitkisel beslenme, modern tüketici talepleriyle uyumlu bir şekilde yeniden önem kazanıyor. Düşünsenize, muhtemelen ilk vegan köfteyi (mercimek köfte) yapan biziz” diyor.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
* Bu röportaj Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mart - Nisan 2024 sayısında yayımlandı.

Almanya'nın en önemli franchise fuarı FEX 2024 için geri sayım başladı



Almanya’nın iönde gelen franchise fuarlarından Franchise Expo Germany (FEX) 2024 için geri sayım başladı. Hem franchise veren firmalar hem de kendi işinin sahibi olmak isteyen girişimciler için önemli fırsatlar ve iş görüşmelerine ev sahipliği yapacak fuar 7-9 Kasım 2024 tarihleri arasında Frankfurt'ta gerçekleşecek.

Edis, NESCAFÉ Xpress'in yeni reklam yüzü oldu



Yaz mevsimini sürprizlerle karşılayan NESCAFÉ Xpress’in yeni reklam yüzü Edis, eğlence dolu reklam filminde izleyenlere “Kim Tutar Seni Kazan!” diyor. 

Petek Ataman: “Yasa dışı ekonomik kazanç uğruna tüketici kasıtlı olarak aldatılıyor”



Gıda Güvenliği Derneği tarafından düzenlenerek, ülkemizden ve dünyadan gıda sektörünün paydaşlarını ve bilim insanlarını bir araya getiren “8. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi” 9 Mayıs 2024 Perşembe günü İstanbul Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde başlıyor. Gıdada taklit ve tağşiş konularının ele alınacağı kongrenin koordinatörlüğünü yapan Gıda Mühendisi Petek Ataman,  gıda hilesi yapan firmaların ya da kişilerin haksız kazanç sağlarken, tüketicilerin de kandırılarak bir anlamda hırsızlığa maruz kaldığına dikkat çekti.

Muratbey’in ihracat performansı ödüllendirildi



Türkiye’nin sevilen peynir markalarından Muratbey, 2023 yılında en çok ihracat yapan şirketler arasında yer alarak ödüllendirildi. Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, “Ar-Ge çalışmalarımız sonucu geliştirdiğimiz özel peynirlerle birlikte 300’ü aşkın ürün çeşidini Avrupa Birliği, Ortadoğu ülkeleri, ABD ve Türki Cumhuriyetler ağırlıklı olmak üzere 5 kıtaya ihraç ediyoruz. Bu pazarlarda istikrarlı olarak büyümeye de devam ediyoruz” dedi.