Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

KPMG'den perakende sektörü için yol haritası: Yapay zekâ ile akıllı dönüşüm



KPMG'nin perakende sektöründe yapay zekânın yarattığı fırsatları ve dönüşüm stratejilerini gözler önüne seren yeni araştırmasına göre, katılımcıların yüzde 56'sı 3 yıldan uzun bir süredir yapay zekâ teknolojisini kullanıyor. Bununla birlikte yüzde 75'i önemli yatırımlar yapmadan önce yapay zekâ alanının istikrara kavuşmasını beklemeyi tercih ediyor. 

Ulusal Süt Zirvesi’nin yeri ve tarihi belli oldu



Ulusal Süt Konseyi tarafından düzenlenen Ulusal Süt Zirvesi, 20-23 Kasım 2025 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşecek. Zirve, süt endüstrisinin tüm paydaşlarını bir araya getirerek sektörün en güncel konularını ele almayı, yeni iş birliklerine zemin hazırlayarak süt sektörünü daha güçlü adımlarla geleceğe taşımayı amaçlıyor.

Balparmak yönetiminde bayrak değişimi



Türkiye’de bal ve arıcılık sektörünün önemli markalarından Balparmak, kurumsal tarihinde yeni bir sayfa açıyor. 1980 yılında Özen Altıparmak tarafından kurulan Altıparmak Gıda'nın (Balparmak) genel müdürlüğüne, ailenin ikinci kuşak temsilcisi Ulaş Altıparmak atandı. 

Prof. Dr. Mehmet Pala yazdı: İşlenmiş ve ambalajlı gıda algısı



Gıda Teknolojisi Dergisi Bilimsel Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala bu makalesinde, işlenmiş ve ambalajlı gıdaları tek bir kalemde “zararlı” ilan etmenin, halk sağlığı ve gıda  güvencesi bakımından yanıltıcı ve eksik bir yaklaşım olduğunu vurguluyor.
 
* Bu makale, Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mart - Nisan 2025 sayısında yayımlanmıştır.

AFAD, İstanbul depremine ilişkin raporunu açıkladı



AFAD Deprem Bilim Kurulu Yerbilimleri Üyeleri'nin, İstanbul depremine ilişkin değerlendirmeleri açıklandı. Depremin ardından 184 artçı sarsıntı kaydedildiği belirtilirken, 4 ve üzeri artçı sayısı 7 olarak bildirildi. Açıklamada belirli bir süre daha belli bir büyüklüğe varan depremlerin meydana gelebileceği aktarıldı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nin depreme ilişkin ön değerlendirme raporunda da deprem merkezinde hissedilen şiddet derecesinin VIII (8) olarak belirlendiği açıklandı.

Sütaş'a üst üste 10'uncu defa kurumsal yönetim ödülü



Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği'nin “Reel Sektör Şirketi Kategorisinde En Yüksek Nota Sahip Halka Açık Olmayan Kuruluş Ödülü”, 10’uncu kez Sütaş’ın oldu. 2015 yılından bu yana üst üste ödüle layık görülen Sütaş, kurumsal yönetimdeki başarısını istikrarlı bir şekilde sürdürdüğünü tescilledi.

MEYED’in yeni başkanı Osman Güldüoğlu oldu



Türkiye’nin tarıma dayalı sanayileri arasında yer alan ve dünya ihracatında rekabetçi konumuyla öne çıkan meyve suyu endüstrisinin tek çatı kuruluşu Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED), kısa süre önce gerçekleştirilen genel kurul ile yeni yönetimini belirledi. Genel kurulda yapılan seçim sonucunda MEYED’in yeni başkanı Osman Güldüoğlu oldu. Yeni yönetim kurulu, sektörün sürdürülebilir büyümesini desteklemek ve küresel pazardaki konumunu güçlendirmek adına çalışmalarına başladı.

Aromsa Oda Orkestrası’nın beşinci konserinde sürpriz genç yetenek



Türkiye’nin önemli müzisyenlerinden Şef Cihat Aşkın yönetiminde 3 yıldır klasik müzik konserleri düzenleyen Aromsa Oda Orkestrası’nın 2024-2025 sezonundaki 5. konseri olan “Kahramanlar, Aşk ve Müzik” isimli dinletisi, 10 Nisan Perşembe akşamı Kadıköy Süreyya Operası’nda gerçekleştirildi. Klasik müziğin anlatım gücü yüksek eserlerinin çalındığı bu özel konserde, uluslararası yarışmalardaki önemli dereceleriyle dikkat çeken 12 yaşındaki piyanist Elif Naz Ertuğrul, Mozart’tan çaldığı eserle geceye damga vurdu.

Chobani, Fenerbahçe’ye sponsor oluyor



Sarı-lacivertli yöneticiler ünlü Amerikan yoğurt şirketi Chobani ile el sıkıştı. Hamdi Ulukaya’nın sahibi olduğu şirket, stadyum isim hakkı için yıllık 20 milyon Euro ödeyecek. Sözleşme imza aşamasına geldi. 

Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu üyeleri belirlendi



Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu üyeleri belirlendi. Karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Kurulda görev yapacak 12 üyenin beşini akademisyenler oluştururken, geri kalan kurul üyeleri arasında sanayici, perakendeci, kooperatif temsilcileri ve politikacılar yer alıyor.