Toplum Çalışmaları Enstitüsü’nün (TÇE), OECD ve PISA verileriyle hazırladığı analiz, Türkiye’de öğrencilerin yaşadığı gıda yoksulluğunun boyutunu bir kez daha ortaya koydu. Türkiye, 60 ülke arasında en çok öğün atlayan öğrenciye sahip 5. ülke konumunda bulunuyor. Araştırmaya göre; son 30 gün içinde en az haftada bir kez maddi yetersizlik nedeniyle öğün atlayan öğrencilerin oranı ’e ulaştı. OECD ortalamasının yalnızca %3 olduğu düşünüldüğünde, Türkiye’nin bulunduğu konum dikkat çekici bir soruna işaret ediyor.
Michelin Rehberi 2026 Türkiye seçkisinde iki Michelin yıldızına sahip 2 restoran, bir yıldıza sahip 15 restoran, Bib Gourmand dereceli 39 restoran ve yeşil yıldızlı 13 restoran yer aldı. Türkiye'deki tavsiye edilen mekan sayısı bu sene 38 yeni işletmeyle birlikte 115 restorana ulaştı. Bu yılla beraber Türkiye rehberine toplamda 171 restoran seçilmiş oldu.
Avrupa’da yapılan son tüketici araştırması, muzun Avrupa genelinde en sık tüketilen meyve olmaya devam ettiğini gösteriyor. NielsenIQ tarafından 7 binden fazla katılımcıyla gerçekleştirilen anket, tüketicilerin %89'unun son dört hafta içinde muz yediğini ortaya koydu.
Sakız, şekerleme ve takviye edici gıda kategorilerindeki güçlü markalarıyla geniş bir tüketici kitlesine ulaşan Continental Confectionery Company (CCC), "Bu Dünya Bizim" yaklaşımı doğrultusunda hazırladığı ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu kamuoyuyla paylaştı. Ambalajlarda yaptığı iyileştirmelerle 2024’te plastik kullanımını 180 ton azaltan, “Sıfır Atık” yaklaşımıyla üretim sürecindeki atıklarının yüzde 95’ini geri dönüştüren CCC, 2022–2024 döneminde Ar-Ge harcamalarını ise 4 kat artırarak 35 milyon TL’nin üzerine çıkardı.
Satış noktalarında ve saklama sırasında uygun koşullara uyulmaması halinde diğer gıdalarda olduğu gibi piliç etinde de risk olabileceğini vurgulayan BESD-BİR, ev dışında piliç eti tüketilecekse mekanın gıda denetimini gerçekleştirdiğinden ve hijyen kurallarına uyduğundan emin olunması gerektiğine dikkat çekti.
Türkiye’de 1992 yılından bu yana faaliyet gösteren Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi’nin Türkiye operasyonlarına 11 yıldır liderlik eden ve şirketin büyüme yolculuğunda önemli başarılara imza atan Ahmet Zeytinoğlu, Sodexo Polonya’nın CEO’luğuna atandı.
Muratbey, geri dönüşüm alışkanlıklarının ödüllendirildiği Waste Log mobil uygulaması üzerinden “Kazandıran Peynirler” projesini hayata geçirdi. Proje, gıda sektöründe tüketim sonrası atık yönetimini merkeze alan ilk örneklerden biri olacak. Kullanıcılar, Muratbey ambalajlarını geri dönüşüme atıp fotoğraf yükleyerek sistemde doğruladığında karbon puan kazanacak. Kazanılan puanlar, indirim veya hediye kartı olarak kullanılabilecek.
2025 yılı, beslenme dünyasında hem alışılmış doğruların hem de popüler tartışmaların yeniden masaya yatırıldığı bir dönem oldu. Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Emel Terzioğlu Arslan, ultra-işlenmiş gıdalardan kişiselleştirilmiş beslenmeye, bağırsak sağlığından sürdürülebilirliğe kadar yılın en önemli beslenme gündemlerini değerlendirdi.
Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) ile Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Türkiye'deki gastronomi sektörünün gelişimine ivme kazandıracak stratejik bir iş birliğine imza attı. Akademik birikimin gastronomi sektörünün gelişimine bir katkı olarak konumlandırılacağı iş birliği kapsamında, ortak araştırma, proje, eğitim ve staj çalışmalarının yürütülmesi hedefleniyor.