Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Firuz Kanatlı son yolculuğuna uğurlandı



ETİ Şirketleri Onursal Başkanı ve ETİ Makine Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Kanatlı düzenlenen cenaze törenin ardından sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.
 

Kayra Kimya Vikan’ın UST ürün grubunu satışa sunuyor


Yayın: 20-10-2017
Kategori: Gıda ve Hijyen

Kayra Kimya’nın distribütörlüğünü yaptığı Vikan Hijyen Ürünlerinin UST (Ultra Safe Tecnology) ürün grubu, gıda güvenliğini en üst noktada sağlarken, özellikle fırça kıllarından kaynaklı müşteri şikayetlerini en aza indiriyor.
 

Y kuşağının kalbine giden yol inovasyondan geçiyor



1980'li yılların başı ile 1999'ların sonu arasında doğmuş kişiler Y kuşağı olarak tanımlanıyor. Türkiye’de 20 milyonun üzerindeki 15-34 yaş nüfusun yüzde 80'i kentlerde, kalan 5 milyonu yani yüzde 20'si ise belde ve köylerde yaşıyor. Yani Y kuşağı büyük oranda kentli bir kesim. Peki bu insanlar alışveriş yaparken ya da gıda tüketiminde nelere dikkat ediyor, öncelikleri arasında neler bulunuyor? Dünyanın önde gelen araştırma kuruluşlarından Nielsen’in Türkiye Genel Müdürü Didem Şekerel Erdoğan ile gıda ürünlerinde 2017 trendlerini ve Y kuşağının satın alma davranışlarını konuştuk.  
 

PepsiCo’ya Sürdürülebilir İş Ödülü 



Dünyanın lider yiyecek ve içecek şirketlerinden olan PepsiCo, Naturalis projesiyle Sürdürülebilir İş Ödülü’ne layık görüldü
 

Gıdanın sürdürülebilir geleceği için tarımda istihdam desteklenmeli



Sürdürülebilirlik Akademisi ve Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası–TÜGİS’in öncülüğünde düzenlenen Sürdürülebilir Gıda Konferansı, bu yıl da gıda sektörünün önde gelen isimleri ve otoritelerini bir araya getirdi.
 

Özel gıda laboratuvarlarının sayısı son 5 yılda iki kat arttı



Özel gıda laboratuvarlarının istihdam ve nitelikli işgücü konusunda ciddi katma değer yarattığını belirten Kalibrasyon ve Deney Laboratuvarları Derneği (TURKLAB) Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Güneş, “Son dönemde faaliyetlerini durduran laboratuvarlar olmasına karşın, özellikle son 5 yılda özel gıda laboratuvarı sayısında neredeyse 2 kat artış yaşandı” diyor.
 

100 yıllık KOSKA küresel marka olmayı hedefliyor



Orta Doğu pazarı ağırlıklı olmak üzere AB ülkeleri, ABD, Japonya ve Kanada’nın da aralarında bulunduğu 38 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Koska Helvacısı Mahir Gıda Yönetim Kurulu Üyesi & AR-GE ve Üretim Yöneticisi Adil Dindar, “Koska markasını globalleştirmek en büyük hedefimiz. Zaten 100 yılı aşmış bir Türk markası olarak o yöne doğru emin adımlarla ilerlemekteyiz” diyor. 
 

Baykon Blok Döner Sarım Sistemi ile üretim süreci emin ellerde


Yayın: 19-10-2017
Kategori: Gıda Makineleri

Baykon’un üretimini yaptığı Blok Döner Sarım Sistemi, müşterinin talep ettiği ağırlıklarda döner rulosu hazırlama, üretimi izleme, üretim kayıtlarını firma ERP sistemine kaydetme ve detaylı üretim raporları oluşturma noktalarında avantajlar sunuyor.

IPSOS: Sağlık tartışmalarına inat Türk tüketicisi çikolatadan vazgeçmiyor



Ipsos Tüketici Panelleri Direktörü Ceyhan Demiray, Türkiye’de çikolata ve şekerli ürünlerin tüketimiyle ilgili son verileri Gıda Teknolojisi’ne açıkladı.

Rezzak Danışmanlık gücünü bilgiden alıyor



Gıda sektöründe ağırlıklı olarak ithalatçı firmalara hizmet veren Rezak Danışmanlık, yakın gelecekte üretici firmalarla daha güçlü işbirlikleri gerçekleştirmeyi hedefliyor.