Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Şişecam'a TSE’den “Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi”



Şişecam Topluluğu küresel salgının başlangıcından bu yana tüm çalışanları, iş ortakları ve müşterilerinin sağlığını korumak amacıyla hayata geçirdiği en üst düzeydeki önlem ve uygulamalarla Türk Standardları Enstitüsü'nden (TSE) “Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi” alan ilk cam üreticisi olarak, bir ilke daha imza attı.
 

Kısa çalışma ödeneği 1 ay daha uzatıldı



31171 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 2706 sayılı karar ile kısa çalışma ödeneği süresi ve 2707 sayılı karar ile sözleşme fesih yasağı süresi 1 ay uzatıldı. Yapılan bir diğer düzenleme ise Covid-19 nedeniyle kısa çalışma ödeneği olarak yapılan ödemelerin işsizlik ödeneği süresinden düşülmeyecek olması.
 

Yaza rağmen yaş sebze-meyve fiyatı düşmedi



Birçok üründe yeni mahsulün çıkmasına rağmen yaş sebze meyve fiyatları pazarlarda hala yüksek seyrediyor. Yetkililerce, girdi maliyetleri, arz ve talebin fiyatları etkilediğini belirtiyor.
 

Üretim 20 milyon ton azaldı çiftçi 500 milyon kaybetti


Yayın: 02-07-2020
Kategori: Gıda

Türkiye’de son 15 yılda rakı üretiminin 20 milyon ton azalması üzüm ve anason üreticilerinin gelir kaybına yol açtı. Son 15 yılda çiftçinin gelir kaybının 500 milyon lira olduğu tahmin ediliyor.

Fındık ihracatında tarihi rekor



Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sevinç, fındıkta 1 Eylül 2019 ile 30 Haziran 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen ihracatın, şimdiden bütün zamanların rekorunu kırarak 311 bin 499 tona ulaştığını bildirdi.
 

Verimli tarım için yeni modeller ve tarım işletmeciliği gerekli


Yayın: 02-07-2020
Kategori: Gıda

Yeditepe Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Turan, Covid-19 pandemisi sürecinin tarımda yeni tekniklerin ve modellerin devreye alınmasının önemini ve tarım işletmeciliğinin gerekliliğini bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. Tarımda dışa bağımlılığı azaltmak için bilimsel tarım adına çalışmalar yapan Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Metin Turan ve Dr. Öğr. Üyesi Sanem Argın, tarımı yeniden canlandıracak işbirliklerini anlattı.
 

Gıda sektörünün toparlanmasında ev dışı tüketimin normalleşmesi etkili olacak



EY-Parthenon ve Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu tarafından hazırlanan Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Araştırması’nın sonuçlarına göre; sektör liderlerinin %52’si sektörün 2020 yılında daralacağını öngörüyor. Araştırmaya katılan sektör liderlerinin %90’ı restoranların zorlanmasını ve otellerin-tatil köylerinin eski performanslarını yakalayamamasını gelecek 6-12 aylık dönem için en büyük risklerden ikisi olarak görüyor. Katılımcıların %85’i ev dışı tüketim sektörünün 2019 performansını ancak 2021 veya sonrasında yakalayacağını öngörüyor.
 

Meal Box'dan "Askıda Yemek Var" Projesi



Sağlıklı, hijyenik ve lezzetli yemek çözümleri sunan Meal Box, ÇOTUN (Çorbada Tuzun Olsun Derneği) ile birlikte başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında evsizlerin hayatına dokunuyor. Askıda Yemek Var projesinin öncelikli hedefi İstanbul'da yaşayan ihtiyaç sahipleri. 10 günlük kısa süre içinde askıya evsizler için 500 öğün yemek bırakıldı.

Seyidoğlu Gıda yeni tesisinde 50 yeni ürün daha üretecek



Helva, reçel, tahin ve pekmez olmak üzere 350’den fazla ürün çeşidine ulaşan Seyidoğlu Gıda, fındık kreması üretimine de başladı. Firma Yeni tesisin devreye girmesiyle 50 yeni ürünü daha tüketiciyle buluşturacak.
 

Mutfağa Dönüşte HoReCa’nın yeni normale adaptasyonu nasıl olacak?



Metro Türkiye ve Sürdürülebilirlik Akademisi iş birliğiyle düzenlenen “Mutfağa Dönüşte HoReCa’nın Yeni Normali” e-zirvesinde, Kovid-19 pandemisinden etkilenen ve 1 Haziran itibariyle kapılarını tekrar açan işletmeler açısından önemli konular kapsamlı şekilde ele alındı.