Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Prof. Dr. Nevzat Artık’tan Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitimi



Karma Grup tarafından organize edilen ve Prof. Dr. Nevzat Artık tarafından verilecek Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitimi’ne; gıda sektöründe çalışan kalite yöneticileri ve çalışanları, araştırma-geliştirme yöneticileri, mühendisler, yasal mevzuattan sorumlu yöneticiler katılabilecek.

BAYKON TX13 Transmitter ile yüksek hassasiyetli tartı bilgisi


Yayın: 20-05-2019
Kategori: Gıda Makineleri

TX13 analog yük hücresi transmitteri her türlü endüstriyel tartım ve kuvvet ölçme uygulamalarında güvenilirlikle kullanılabiliyor.
 

Gıda endüstrisinde zorunlu istikamet: Doğal Renklendiriciler



Gıda endüstrisinde yiyeceklerin ve içeceklerin renkleri ürünlerin albenisini artırarak müşteri tercihlerinde önemli rol oynuyor. Bunun en büyük nedeni gıdaların kalitesinin renkleri ile de değerlendirilmesidir. Ayrıca gıdaların renklerinin gıdalardan alınan tadı olumlu olarak pekiştirdiği de biliniyor. Bu nedenlerden dolayı gıda ve içecek endüstrisinde renklendiriciler sıklıkla kullanılıyor. Döhler Gıda Renk İş Birimi Müdürü İskender Arcan, doğal renklendiricilerin gıda sanayindeki önemini ve şirket olarak bu alanda yaptıkları çalışmaları Gıda Teknolojisi Dergisi ile paylaştı.
 

IFS Gıda Savunması Eğitimi 16 Mayıs’ta yapılacak



Karma Grup tarafından organize edilen IFS-International Featured Standards Food Defense- Gıda Savunması Eğitimi, 16 Mayıs 2019 tarihinde ByOtell İstanbul’da gerçekleştirilecek. 
 

Gıda kaynaklı başlıca hastalıklar ve nedenleri



Gıda kaynaklı hastalıklar, genellikle kontamine gıda veya suyun tüketilmesi yoluyla vücuda giren bakteri, virüs, parazit ya da kimyasal maddelerin sebep olduğu, genellikle bulaşıcı veya zehirleyici hastalıklar olarak dikkat çekiyor. 
 

Türkiye’de meyve suyu ve meşrubat sektörünün görünümü



Türkiye’de tüketicilerin severek tükettiği meyve suyu ve meşrubatlar kaliteleri ve farklı çeşitleriyle hareketli bir içecek pazarı yaratırken, 2018 yılı başında her iki sektörde de uygulanmaya başlayan özel tüketim vergisinin (ÖTV) çeşitli ürünlerin tüketiminde daralmalara yol açtığı belirtiliyor. 
 

Koku ve tat duyuları ile ilgili farkındalık yaratmak istiyoruz



3-4 Mayıs 2019 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan “Koku ve Tat Zirvesi”ni organize eden KBB Uzmanı Doç. Dr. Aytuğ Altundağ ile tat ve koku duyularının özellikleri ve Zirve hakkında konuştuk. 

Karma Grup’tan Gıda Mevzuatı Eğitimi



İki gün sürecek eğitimde 5996 sayılı Gıda Mevzuatı çatısı altındaki yönetmelik, tebliğ, prosedür ve talimatlar ile ilgili tüm yasal düzenlemeler, uluslar arası mevzuat yaklaşımı ile birlikte, katılımcılara güncel, anlaşılır ve uygulamaya yönelik olarak gıda güvenliği bakış açısı ile anlatılacak.
 

Gıda sektöründen WorldFood İstanbul 2019’a önemli destek



ITE Turkey tarafından bu yıl 27’inci kez düzenlenecek olan gıda sektöründe ihracatın artması ve uluslararası iş birlikleri için en önemli fuarlardan biri olan WorldFood İstanbul ile İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yeni bir iş birliğine imza attı.
 

AROMSA unlu mamuller ve pastacılıkta trendlere uygun aromalar geliştiriyor



Aroma ve sos üretimi alanında Türkiye’nin önde gelen üreticilerinden Aromsa, gıda ve içecek sektörüne yenilikli ürünleriyle yön veriyor.  Fırıncılık ve pastacılık sektörlerinde kekten bisküviye, krakerden gofrete birçok alanda Aromsa ürünlerinin kullanıldığını anlatan firmanın Tatlı Uygulama Müdürü Melis Ayabakan, lif kaynağı zengin diyetlere ve bitkisel kaynaklı beslenmeye uygun çözümlerle sektöre yön verdiklerini belirtiyor.