Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Kişi başına 4,6 kg çikolata ve şekerli ürün tüketiyoruz



Türkiye’de kişi başına 3.1 kg çikolata ve 1.5 kg şekerleme tüketilirken, tüketiciler en çok sütlü çikolatayı tercih ediyor. Son yıllarda bitter çikolataya olan talepte de artış söz konusu.
 

Şişecam’ın Türkiye’deki cam mmbalaj üretim kapasitesi 1,3 milyon tona ulaştı


Yayın: 19-08-2019

Şişecam Topluluğu, Mersin Cam Ambalaj Fabrikası’nda gerçekleştirdiği yeni fırın yatırımıyla Türkiye’deki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. 
 

SUNAR’dan Avrupa ve Türkiye’nin ilk sürdürülebilir ayçiçek tarımı



Bitkisel sıvı yağ üretiminin öncülerinden Sunar Grup şirketlerinden Elita Gıda, Türkiye’nin ilk sürdürülebilir ayçiçek tarımını gerçekleştirdi. Ekonomik ve tarımsal kalkınma açısından sürdürülebilir tarım modelinin stratejik olduğunu belirten Sunar Şirketler Grubu CEO’su Hasan A. Özkan, “Çukurova’ya mısır ziraatını kazandıran, yağlık ayçiçek üretimini destekleyen Sunar,  sürdürülebilir ayçiçek üretimi ile tarımsal potansiyelin gelişimine liderlik ediyor” dedi. 
 

Taklit ve tağşiş yüksek fiyatlı gıdalarda yapılıyor


Yayın: 19-08-2019
Kategori: Gıda

Taklit ve tağşişin esas olarak fiyatı yüksek gıda ürünlerinde yapıldığını belirten Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Eurofins Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala, gerek iç pazarda gerekse uluslararası pazarlarda başarılı olmak ve tüketicinin haklarını korumak amacıyla tağşiş ve taklitin önlenmesi ve gıdaların aslına uygunluğunun desteklenmesi gerektiğini söyledi.
 

Organik tarım ürünlerine dair Türkiye'de ve dünyadaki yasal düzenlemeler



Özlem KIZILIRMAK ESMER, Erinç KOÇAK
Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü

Gıda Sahteciliği Risk Analizi Eğitimi 5 Ağustos’ta yapılacak



Karma Grup tarafından organize edilen IFS-International Featured Standards/ Gıda Sahteciliği Risk Analizi Eğitimi, 5 Ağustos Pazartesi günü İstanbul’da Mercure Otel’de gerçekleştirilecek. 

Kahve Dünyası dondurma üretimini ikiye katlayacak



Yıllık 750 ton dondurma üretim kapasitesine sahip Kahve Dünyası, bu kategorideki üretimini iki katına çıkarmayı hedefliyor.
 

Makarna ihracatından 251 milyon dolar gelir



Makarna üretim ve ihracatında önemli bir konumda bulunan Türkiye, yılın ilk 5 ayında yüzde 9 artışla 251 milyon 852 bin 338 dolar dış satım geliri elde ederken, ulaştığı ülke sayısını da 160'a çıkardı.

Karma Grup ve BSI Turkiye iş birliği



Karma Grup tarafından organize edilen BRCGS Gıda Güvenliği İçin Küresel Standart Baş Denetçi Eğitimi, 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 
 

BASF ayçiçeği tohumu pazarına giriyor


Yayın: 12-07-2019
Kategori: Bitkisel Yağlar

BASF, Avrupa’nın önde gelen ayçiçeği tohumu şirketi ile dağıtım sözleşmesi imzalıyor. Şirket böylece, Avrupa bölgesinde ayçiçeği tohumu yetiştiricileri için tarım çözümleri portföyünü genişletiyor. Söz konusu anlaşma sonrası, pazara yönelik ilk lansmanların 2020’de olması bekleniyor.