Haber
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaptığı kontroller sonucunda sahte süt ürünü satan markaları deşifre etti.
Dicle Üniversitesi (DÜ) Ziraat Fakültesi Hindistan ve Kanada'nın ardından mercimek ekim alanı ve üretimi açısından 3'üncü sırada yer alan Türkiye'yi, 5 yılda dünya lideri yapacak çalışmayı yürütüyor...
Yeni ''Hal Yasası'' ile birlikte, pazarcı esnafı ile tüketici arasındaki ürün seçme tartışmasının son bulacağı belirtildi
Kısa bir süre önce Türkiye pazarına giriş yapan İngiliz çay markası Ahmad Tea, kaliteli ve lüks çay boşluğunu doldurarak sektörde kalıcı olmayı amaçlıyor.
Sucuk, salam ve sosis gibi ürünlerde kırmızı ve beyaz et karışımı artık kullanılamayacak.
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) ile bir firma arasında arasında, eğitim ve üretimi kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.
Balıkesir Edremit Körfezi'nde genellikle dağlık bölgelerdeki ağaçlardan toplanan karadut, suyu ve şurubunun, marketlerde, yol kenarlarında, bakkallarda büyük talep görmesi ve fiyatının artması üzerine çiftçinin göz bebeği ürün oldu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın hazırladığı "Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Döner, pastırma, sucuk, köfte, kavurma, jambon ve diğer et ürünlerinin standartlarının belirlendiği tebliğ 3 ay sonra yürürlüğe girecek.
Türkiye'de "Kandıra hindisi" olarak bilinen Amerikan bronz türünün en büyük yetiştiricisi olan Balıkesir'de kurulu firma, yılda 400 bin civciv üretiyor.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) bugün açıklanan 2012 yılı bitkisel üretim 2. tahmini verilerine göre, bu yıl tahıl ürünleri üretim miktarının, geçen yıla oranla yüzde 5,2 oranında azalarak yaklaşık 33,4 milyon ton olarak gerçekleşmesi bekleniyor.