Haber
Kış geldi diye mangal lezzetinden vazgeçmek istemeyenlere, beyaz etin hafif lezzetine dayanamayanlara, lezzeti 30 dakikada sıcacık haliyle isteyenlere; Domino’s Pizza’dan müdavimi olunacak bir sürpriz geliyor.
Beneo, 10 tüketiciden, 4 tanesinin sağlıklı atıştırmalıkları seçtiği günümüzde, ‘suçluluk hissettirmeyen’ atıştırmalık pazarında yükselişe geçmeye hazır görünüyor.
Türkiye’nin uluslararası dondurulmuş gıda markası Ayfrost, iki renkli küp biberle yemek yapmayı daha kolay ve keyifli hale getiriyor.
Fikir Sahibi Damaklar'ın kurucusu Defne Koryürek, Barilla Gıda ve Beslenme Merkezi (BCFN / Barilla Center for Food and Nutrition) tarafından 28-29 Kasım tarihleri arasında Milano'da düzenlenecek olan 4. Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu'na konuşmacı olarak katılıyor.
Lokum, lahmacun, baklavadan sonra şimdi de ayranda tartışma çıktı. Anadolu'dan çıkan ayranı Bulgar şirketler satmaya başladı. Türkiye coğrafi işaretleme konusunda harekete geçerek standart belirleyecek
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Üyesi Kozmopolitan Gıda A.Ş., İzmir'in gururu oldu. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)'nın KOBİ'leri ve yenilikçi girişimleri kamuoyuna tanıttığı, "2012 Yılı KOBİ ve Girişimcilik Ödül Töreni"nde, "Yılın Küresel Doğan Girişimci Ödülü"nü EZZİB üyesi İzmirli Kozmopolitan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. kazandı. Firmanın ödülünü Kozmopolitan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Süt Üreticileri Merkezi Birliği'nin ortak projesiyle süt sektöründe çalışan toplayıcı, depolayıcı ve nakliyeciye hijyen eğitimi verilecek.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın kurduğu ‘Alo 174 Gıda Hattı’na gelen telefonlar, tüketicilerin bilinçlendiğini ortaya koydu. Şikâyetler ise birbirinden ilginç: Bir kadın, eşinin izin belgesi olmadan üretim yaptığını şikâyet ederken, bir başkası süpermarkette üretilen timsah ve kaplumbağa şeklindeki ekmeklerden muzdarip.
Tuz ve kepek oranı ile hijyen koşullarına uygun ekmek üretim oranı, yüzde 94'e ulaştı.
Yakın zamanda et üreticilerine yönelik gıda katkı maddelerini sunmaya başlayan As İleri Gıda, kaliteli ürün gamıyla sektörde başarı kazandı.