Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Yenilenen bal tebliği AB’nin bir adım önünde



AB ülkelerinde sağlık otoritelerinin bebeklere verilmemesi için bal kavanozlarına uyarıcı bir etiket koyma konusunda bir mevzuat geliştirmediklerini söyleyen İTÜ Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu, yenilenen Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği ile etiketteki 1 yaşından küçük bebeklere bal yedirilmemesi uyarısı zorunluluğunun, AB ülkelerinin bir adım önünde olduğunu belirtti.


Yumurta krizi kapıda


Yayın: 28-11-2012
Kategori: Yumurtacılık

AB’ye uyum kapsamında yumurtayı soğuk hava depolarında saklaması istenen bakkallar ’O zaman satmam’ demeye başlarken, üretici temsilcileri "Yumurta pazarda satılmazsa küçük pazarlamacılar ortadan kalkacak. Üreticinin bunu yapması mümkün değil, tüketici de fiyat yükselmesiyle olumsuz etkilenecek" dedi.


Gıda amaçlı GDO başvuruları geri çekildi


Yayın: 28-11-2012
Kategori: Gıda

29 GDO’lu çeşit için başvuru yapan Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) ile 3 soya geni için izin talebinde bulunan Ünak Gıda, başvurularını geri çektiklerini açıkladı.


Ünlülerden süt tüketimine bıyıklı çağrı



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve tüketimin artmasını teşvik etmek amacıyla hazırlanan Süt Bıyığı Kampanyası televizyonlarda yayınlanan kamu spotuyla başladı. Süt bıyıklarıyla ekrana gelen ünlü isimler sütün önemini 7’den 70’e toplumun her kesimine anlatıyorlar.


Türkiye 3,1 milyar dolarlık şeker ve çikolata tüketiyor



Son yıllarda yüzde 10'luk büyüme yakalayan şekerleme ve çikolata pazarı Türkiye'de 3,1 milyar dolarlık ciroya ulaştı. Şeker ve çikolata tüketimin üçte biri Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda gerçekleşirken, bu dönemde Türkiye'de kişi başı ortalama 1 kilogram çikolata ve şeker tüketiliyor.


Meyve- sebze kasalarından gelen tehdit



Ülkemizde meyve ve sebzelerin ambalaj ve paketlemelerinde kullanılan bir çok ürün tehlike saçıyor. IFCO Türkiye Genel Müdürü Onur Aytekin “Türkiye’de taze meyve ve sebze paketlenmesinde yoğun olarak kullanılan tek kullanımlık siyah plastik kasalar ve kullanımı sona erdikten sonra temizlenmeden kullanılan çok kullanımlı plastik kasalar insan sağlığını ciddi bir şekilde tehdit ediyor” dedi.


Meyve suyunda yenilikçi ürünler için teknolojik yatırım şart



Sektörün temel meyvelerin işlenmesi konusunda modern ve gerekli donanıma sahip olduğunu belirten Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri Ebru Akdağ, “Özel ve yeni ürünlerin üretimi için mevcut hatlara ilaveten teknolojik yatırımların yapılarak modifiye edilmesi gerekiyor” diyor.


Saray’dan yeni bir tat


Yayın: 28-11-2012
Kategori: Rafa Çıkanlar

Pazarda 400’den fazla ürün çeşidi ile yer alan ve her geçen gün ürün çeşidini zenginleştiren Saray, Tatpare markası ile baton keklerde yeni bir tat olan kakaolu ürününü tüketicilerin beğenisine sundu.


Burger King sossuz kaldı!


Yayın: 27-11-2012
Kategori: Gıda

Burger King’in Türkiye genelindeki 470 restoranında yaklaşık 1 aydır satışı yapılamayan özel sosların sırrı ortaya çıktı. Unilever’in Trakya tesislerinde üretim aşırı yağmurlar yüzünden sekteye uğrayınca, 29 Ekim’den bu yana 108 ton ranch, buffalo, ballı hardal, acı sos ve sarımsaklı mayonez Burger King’e verilemedi.


ODTÜ hamsi seferinde


Yayın: 27-11-2012
Kategori: Beyaz Et
Etiketler: hamsi odtü

ODTÜ’nün bilim gemisi R/V 2, Karadeniz kıyısını karış karış gezerek, iri hamsi bulmada zorlanan balıkçılara, hamsi sürülerinin yerini bildirecek.