Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Ravika Suudi Arabistan’da uçuşa hazır


Yayın: 23-10-2012

Ortadoğu’ya yapılan toplam zeytinyağı ihracatının ’unu gerçekleştiren Keskinoğlu, Ravika Zeytinyağı ile bir ilki daha gerçekleştirdi. Artık Suudi Arabistan Havayolları’nın yıllık 20 milyon insanı ağırlayan uçuşlarındaki yemekleri Ravika tatlandıracak.

 

Çikolata Park, fındık ve çikolatayı buluşturacak


Yayın: 23-10-2012

Ordu-Giresun Havalimanı yanında yapılması planlanan Çikolata Park’la ilgili fizibilite çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.60 bin metrekarelik bir arazi üzerine bin 800 metrekare kapalı alanı bulunacak parkta, fındık ve çikolatanın yanı sıra yöreye özgü ürünler de görücüye çıkacak.


Yudum Gıda zeytinyağında hedef büyüttü


Yayın: 23-10-2012

Yudum ve Sırma markalarıyla Türkiye’de önemli pazar paylarına sahip sıvı yağları üreten Yudum Gıda, yeni girdiği zeytinyağı kategorisinde de kısa süre içerisinde ilk üç firma arasında yer almayı başardı. 


Karaman'dan 4 kıtaya bisküvi ve çikolata ihracatı



Türkiye'nin bisküvi üretiminin yüzde 30'unu tek başına gerçekleştiren Karaman, 2011 yılında 4 kıtada 100'den fazla ülkeye yaklaşık 300 milyon dolarlık bisküvi, çikolata ve gofret ihracatı gerçekleştirdi.


Et ürünlerinde tuz kullanımının azaltılmasına yönelik çalışmalar



Prof. Dr. Halil Vural

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü


Messan fark yaratıyor



Messan Soğutma geliştirdiği hızlı ön soğutma ve hızlı şoklama sistemleriyle unlu mamullerden et ve balık üreticilerine kadar üretiminde ve depolanmasında soğutma ihtiyacı olan her türlü firmaya çözümler sunuyor. Soğuk depo yatırımlarında müşterilerine soğutucu cihaz, panel ve soğuk depo kapıları üçlüsünü bir arada ürettiklerini belirten Messan Soğutma’nın sahibi Erdinç Yapan, “Bu özelliğimiz bizi rakiplerimizden ayıran en önemli faktördür” diyor.


Güçlü AR-GE yapımızla müşteri bazlı çözümler



Başta et endüstrisi olmak üzere, cips-çerez, süt, şekerleme ve fırıncılık sektörlerinin ihtiyacı olan kombiler, fonksiyonel karışımlar ve gıda katkı maddelerini sunan A&D Kimya, yeni ürün ve teknolojilerle müşteri portföyünü genişletiyor. Müşterilerinin sorunlarını AR-GE çalışmalarıyla belirlediklerini ve üretim süreçlerini kolaylaştıracak ürünler geliştirdiklerini söyleyen A&D Kimya Teknik Satış Mühendisi Zafer Kemer, “Her müşterimizin üretim alanına, kapasitesine, mevcut ekipman ve ekibine uygun karışımlar ile onların sorunlarını minimuma indiriyoruz, yani müşteri bazlı çalışıyoruz” diyor. 


Meysu ihracatta hedef büyüttü



Yurt çapında başlatılan okullara süt ihalesini alan şirketlerinden biri olan Gülsan meyve suyunda da iddialı. 1970 yılında halka açık bir şirket olarak dünyanın ilk meyve suyu markası olarak kurulan Meysu’yu 2000 yılından bu yana bünyesinde barındıran Gülsan A.Ş., 2012 sonuna kadar ihracat oranını %20 artırmayı hedefliyor.

 

Gıdaların besin değerleri 5E ile güvence altında



Gıda teknolojisinin önemli aşamalarından ısısal işlem kapsamında, spiral soğutma ve şoklama makineleri geliştiren 5E Tasarım Makine, son teknolojiyi kullanarak kaliteli, güvenilir, değişen ve gelişen müşteri beklentilerine uygun yeni sistemler üretiyor. Müşterilerine sundukları sistemlerin gıdanın besin değerlerini en az kayıpla koruduğunu vurgulayan 5E Tasarım Makine Genel Müdürü Erkan Biçkioğlu, “Makinelerimiz ayrıca kullanım kolaylığı, daha az iş gücü, depolama tasarrufu, hazırlama ve sunum açısından da birçok avantajlar sunuyor” şeklinde konuşuyor.


Gıda işletmecileri için hijyenin anayasasını hazırladık


Yayın: 23-10-2012
Etiketler: ahmet kavak

17 Aralık 2011 tarihinde yürürlüğe giren Yeni Gıda Hijyeni Yönetmeliği ile gıda sektörü açısından yeni bir dönemin başladığını belirten Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak, bundan böyle gıda işletmecisinin kontrolü altındaki üretim, işleme ve dağıtım aşamalarının tümünde hijyen gerekliliklerini sağlanmaktan sorumlu olacağını söyledi.