Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Ev dışı gıda tüketimi margarin pazarını büyüttü


Yayın: 23-10-2012

Son 10 yılda sofra margarini tüketiminin %25 azaldığını, buna karşın endüstriyel margarin tüketiminde ise 9’luk artış kaydedildiğini belirten Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği MÜMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yurdagül, bu durumu insanların yemek yeme alışkanlıklarının ev dışına kaymasına ve paketlenmiş gıda ürünü kullanmalarına bağladı. Yurdagül, margarin hakkındaki bilgi kirliliğinin de sofra margarini pazarının daralmasına yol açtığını söyledi.

 

Süt sektörünün ihracattaki öncelikli hedefi Rusya ve Ortadoğu


Yayın: 23-10-2012

Türkiye’de süt ve süt ürünleri sanayinde üretim miktarlarının devamlı artış gösterdiğine dikkat çeken Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Derneği (ASÜD) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı, coğrafi yakınlıkları ve büyük miktarda süt ve süt ürünü ithalatçısı oldukları için Rusya ve Ortadoğu ülkelerinin ihracatta hedef pazarlar konumunda olduklarını söyledi. Çallı uzak olmasına rağmen Çin’de de büyük bir potansiyel bulunduğunu kaydetti. 


Erzurum’da şeker tezgahları renklendi


Yayın: 23-10-2012
Etiketler: bayram erzurum şeker

Kurban bayramına sayılı günler kala misafirlerine şeker ya da çikolata ikram etmek isteyen Erzurumlu kesesine uygun tezgâh arıyor. Bayram bereketinin yansıdığı tezgâhlarda yerlerini alan renk renk şekerler, çikolatalar, lokumlar, fıstıklar görenlerin iştahını kabartıyor. Kurbanlık hayvanını alan vatandaş şimdi de şeker tezgâhlarının yolunu tutuyor.


Ravika Suudi Arabistan’da uçuşa hazır


Yayın: 23-10-2012

Ortadoğu’ya yapılan toplam zeytinyağı ihracatının ’unu gerçekleştiren Keskinoğlu, Ravika Zeytinyağı ile bir ilki daha gerçekleştirdi. Artık Suudi Arabistan Havayolları’nın yıllık 20 milyon insanı ağırlayan uçuşlarındaki yemekleri Ravika tatlandıracak.

 

Çikolata Park, fındık ve çikolatayı buluşturacak


Yayın: 23-10-2012

Ordu-Giresun Havalimanı yanında yapılması planlanan Çikolata Park’la ilgili fizibilite çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.60 bin metrekarelik bir arazi üzerine bin 800 metrekare kapalı alanı bulunacak parkta, fındık ve çikolatanın yanı sıra yöreye özgü ürünler de görücüye çıkacak.


Yudum Gıda zeytinyağında hedef büyüttü


Yayın: 23-10-2012

Yudum ve Sırma markalarıyla Türkiye’de önemli pazar paylarına sahip sıvı yağları üreten Yudum Gıda, yeni girdiği zeytinyağı kategorisinde de kısa süre içerisinde ilk üç firma arasında yer almayı başardı. 


Karaman'dan 4 kıtaya bisküvi ve çikolata ihracatı



Türkiye'nin bisküvi üretiminin yüzde 30'unu tek başına gerçekleştiren Karaman, 2011 yılında 4 kıtada 100'den fazla ülkeye yaklaşık 300 milyon dolarlık bisküvi, çikolata ve gofret ihracatı gerçekleştirdi.


Et ürünlerinde tuz kullanımının azaltılmasına yönelik çalışmalar



Prof. Dr. Halil Vural

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü


Messan fark yaratıyor



Messan Soğutma geliştirdiği hızlı ön soğutma ve hızlı şoklama sistemleriyle unlu mamullerden et ve balık üreticilerine kadar üretiminde ve depolanmasında soğutma ihtiyacı olan her türlü firmaya çözümler sunuyor. Soğuk depo yatırımlarında müşterilerine soğutucu cihaz, panel ve soğuk depo kapıları üçlüsünü bir arada ürettiklerini belirten Messan Soğutma’nın sahibi Erdinç Yapan, “Bu özelliğimiz bizi rakiplerimizden ayıran en önemli faktördür” diyor.


Güçlü AR-GE yapımızla müşteri bazlı çözümler



Başta et endüstrisi olmak üzere, cips-çerez, süt, şekerleme ve fırıncılık sektörlerinin ihtiyacı olan kombiler, fonksiyonel karışımlar ve gıda katkı maddelerini sunan A&D Kimya, yeni ürün ve teknolojilerle müşteri portföyünü genişletiyor. Müşterilerinin sorunlarını AR-GE çalışmalarıyla belirlediklerini ve üretim süreçlerini kolaylaştıracak ürünler geliştirdiklerini söyleyen A&D Kimya Teknik Satış Mühendisi Zafer Kemer, “Her müşterimizin üretim alanına, kapasitesine, mevcut ekipman ve ekibine uygun karışımlar ile onların sorunlarını minimuma indiriyoruz, yani müşteri bazlı çalışıyoruz” diyor.