Haber
'Türkiye Emekli Profili Anketi'ne göre emekliler en çok ekmek, sebze, meyve, pilav ve makarna; en az kırmızı et tüketiyor.
Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefini hatırlatan Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Korkut, “Sektör olarak bizimde 2023 yılı hedefimiz ihracatımızı 10 milyar dolara, Türkiye’deki kişi başı ambalaj tüketimini ise yıllık olarak 300 doların üzerine çıkararak, 30 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşmak” dedi.
Halis Helva, gelecek yıl 2 bin 500 metrekarelik yeni fabrika binalarında, kapasite ve çeşit artırmayı hedefliyor.
Doğrudan sevkiyat, nokta uğrama ve il uğrama şeklinde yaptıkları sevkiyatların yanı sıra anlaşmalı oldukları lojistik firmasıyla parsiyel sevkiyat da yaptıklarını anlatan Tamek Tedarik Zinciri ve Operasyon Başkanı Dr. Serdar Özakar, gıda grubunda yıllık 30 bin ton, meyve suyu grubunda ise yıllık 150 bin ton civarında bitmiş ürün nakliyesi gerçekleştirdiklerini belirtti.
Yıllık 200 bin tonun üzerinde taşıma gerçekleştirdiklerini belirten Danone Lojistik ve Müşteri Hizmetleri Müdürü Onur Karaaslan, “Tedarik zinciri süreçlerini sektörün uzman lojistik firmaları ile tasarlayarak yürütüyoruz. İş güvenliği, işçi sağlığı ve karbon ayak izi gibi etkenler kontratlarımızda vazgeçilmez başlıkları oluşturuyor. Dolayısıyla ortalama taşıma maliyetlerine göre daha yüksek bir maliyetle karşılaşıyoruz” dedi.
Türk-İş Araştırması'na göre Kasım ayında açlık sınırı 928 TL, yoksulluk sınırı 3 bin 120 TL oldu. Gıda harcamalarında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3.39 artış yaşanırken, 12 aylık ortalama ise yüzde 6.71 arttı.
Türkiye’deki yerel aroma üretiminin son 5 yıl içerisinde teknolojik açıdan ciddi gelişme gösterdiğini belirten Elso Kimya Genel Müdürü Ali Bello, “Türkiye’de konumlanmış yerel üreticiler giderek yerel ve bölgesel olarak kendilerini kanıtlamaya başladı. Elso Kimya gibi kalite standartları yüksek, ISO ve GMP denetimi yapılan firmaların kendilerini daha da geliştirmeleri için devlet destekleri faydalı olacaktır” dedi.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)’ın destekleriyle beraber bu sene iki yeni ürün birden geliştirdiklerini ifade eden Enesen Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zaur İbrahimov, hali hazırda yeni bir TÜBİTAK projesi için de başvuruda bulunduklarını bildirdi. Zaur, Enesen Makine olarak, çikolata üreticilerini yurtdışı pazarlarda rekabetçi kılacak, yenilikçi teknolojiler ve çözümler üretmeye devam edeceklerini söyledi.
Yeni yıl sofralarının geleneksel yemeği yılbaşı hindisi, Divan’ın tecrübeli şefleri tarafından iç pilav, kestane, brokoli ve yaban mersini sosu ile hazırlanıyor. Aralık ayı boyunca tüm Divan Brasserie, Pub ve Cafeterialardan sipariş edebileceğiniz yılbaşı hindisi, sofralarınıza neşeyi ve lezzeti taşıyor. Yılbaşı gecesini dışarıda kutlamak isteyenler için ise, Divan Brasserie Bebek, Divan Brasserie Kalamış, Divan Ataşehir Pub ve Divan Erenköy Publarda yılbaşına özel diğer lezzetler de sunuluyor.
Türkiye’nin lider su ve maden suyu üreticisi Sırmagrup; 2013 yılını yepyeni ve çok özel bir su koleksiyonu ile karşılıyor.