Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Türkiye’de endüstriyel kefir tüketiminin arttırılması



Cem KARAGÖZLÜ

Zeynep DUMANOĞLU

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü Bornova, İzmir


İnsan Sağlığı ve Ürün Kalitesi Açısından Çiğ Süt Kalitesi ve Hijyeninin Önemi



Zir. Yük. Müh. Oktay Yerlikaya Araş. Gör. Merve Açu, Prof. Dr. Özer Kınık 

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, - İzmir


Meyve Suyuna İşleme Sırasında Antioksidan Özelliklerde Meydana Gelen Değişimler


Yayın: 28-10-2012
Kategori: Meyvesuyu Bilimsel

Yard. Doç. Dr. Esra Güven Çapanoğlu, Yard. Doç. Dr. Dilara Nilüfer Erdil,  Bahtınur Kapçı, Ege Sürel, Sezen Süzme, Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu

İstanbul Teknik Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü İstanbul

 

Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı



Gıda mikrobiyolojisi laboratuvarı, gıda hammaddelerinde, yardımcı maddelerinde, çalışma ekipmanı ve atmosferinde, ambalaj materyalinde, kullanma suyunda ve nihayet gıdada bulunabilen mikroorganizmaların arandığı ve/veya sayıldığı bir laboratuvardır.

 

Tuzlu ayçiçeği çekirdeği tüketimi sonucu diyete alınan sodyum miktarı



Esra Çapanoğlu, Dilek Boyacıoğlu, Derya Konukçu, Betül Yeşiltaş, Hakan Güraslan

İstanbul Teknik Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, İstanbul

2Fritolay Gıda San. ve Tic. A.Ş., Ümraniye, İstanbul


Süt ürünlerinin üretiminde yüksek basınç uygulamaları



Meral Kılıç-Akyılmaz

İstanbul Teknik Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü


Küresel Gıda Pazarında Gelecek On Yıl İçin “Görünen Köy”



Tarım, son yıllarda, petrol fiyatlarındaki aşırı dalgalanma, emtia fiyatlarının istikrarsızlığı, gıda güvenliği (food security) kaygıları ve sonuçta ortaya çıkan ticari engellere bağlı olarak; neredeyse 1930’ lardaki küresel ekonomik durgunluğu anımsatır ciddiyette, önemli şoklara maruz kalmıştır.


Türkiye Çikolata ve Şekerleme Sektörü


Yayın: 28-10-2012
Kategori: Bir Bakışta

İstanbul İhracatçı Birliği’nden alınan verilere göre Türkiye gıda sanayinin en önemli alt sektörlerinden biri olan kakao, çikolata ve şekerleme sektöründe Ocak-Kasım 2011 döneminde 239 milyon kg üretim gerçekleştirilirken, aynı dönemde 679,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.


Gıda ile temas eden kağıt/karton malzemelerin gıda kalite ve güvenilirliğine etkileri ve Formaldehit


Yayın: 28-10-2012
Kategori: Ambalaj Bilimsel

Gıda ile temas eden kağıt/karton malzemelerin gıda kalite ve güvenilirliğine etkileri ve Formaldehit

 

 


Gıdaların muhafazasında iyonize ışınların kullanımı



Gıda ışınlama gıdaların belirli dozlarda iyonize edici ışınlara maruz bırakılması şeklinde uygulanan bir muhafaza yöntemidir.