Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

BUĞDAY AMBARI 2012/13 Sezonu Görünümü


Yayın: 28-10-2012

Uluslararası Hububat Konseyi IGC’nin 28 Eylül 2012 tarihli son raporuna göre; Karadeniz bölgesinin ihracatları ve Avustralya’daki kuru koşullar ile ilgili endişeler nedeniyle buğday fiyatları son zamanlarda olağandışı bir değerlenme gösteriyor.


Et ve et ürünlerinde biyokoruyucuların kullanımı



Günümüzde et ve et ürünlerine yönelik tüketici talebi üründe doğal katkı maddelerinin kullanımı, yüksek besleyici değer ve mikrobiyolojik güvenirlik     doğal lezzet ve görünüm gibi özellikleri kapsamaktadır.


Makine sektörümüz yüksek teknolojiye sahip sanayi yaratmalı


Yayın: 28-10-2012
Kategori: Gıda Makineleri

Gıda ve ambalaj makinelerinde yıllardır ithalat artış hızının ihracattan daha yüksek seviyelerde gerçekleştiğini ve dış ticaret açığının meydana geldiğini hatırlatan Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, çözümün katma değeri ve teknolojisi yüksek makinelerin üretimine ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti.

 

Meyve suyunda yenilikçi ürünlerin geliştirilmesi için teknolojik yatırım şart


Yayın: 28-10-2012

Sektörün temel meyvelerin işlenmesi konusunda modern ve gerekli donanıma sahip olduğunu belirten Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri Ebru Akdağ, “Özel ve yeni ürünlerin üretimi için mevcut hatlara ilaveten teknolojik yatırımların yapılarak modifiye edilmesi gerekiyor” diyor.

 

Ege gıda mühendisliği nostaljisi


Yayın: 28-10-2012
Kategori: Bitkisel Yağlar

Geçen hafta Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından “Gıda Mühendisliği Öğreniminin 37. Yılı” kapsamında kutlamalar yapıldı. Bu sırada gıda mühendisliği öğretimine önemli katkıları olan Prof. Dr. Erdal Saygın ile Prof. Dr. Mahir Çolakoğlu’nun adları iki dershaneye verildi.


Gıda sanayinin işi zorlaşıyor mu?


Yayın: 28-10-2012
Kategori: Gıda

Dünyada son 10 yıldaki değişmeleri göz önüne getirdiğimizde, insan yaşamında önemli farklılıkların olduğunu anlamak mümkündür. Bir yandan yaşam kolaylığı, öte yandan yaşamı daraltıcı ve sınırlayıcı gelişmeler. Bunların arkasında hep bilimsel ve teknolojik gelişmeler olduğu kadar, dünyanın yönetim şekli ve insanların doyumsuz hırsı da bulunmaktadır.


Ekol, gıda sektörüne özel lojistik çözümler sunuyor


Yayın: 28-10-2012

Lojistik, sektörün en büyük ilk üçü içerisinde yer alan ve Avrupa’nın da en büyük entegre lojistik şirketlerinden biri olan Ekol Lojistik CEO'su Tayfun Öktem, gıda lojistiğinde; depolama, dağıtım, kalite yönetimi, müşteri memnuniyetinde rekabetçi stratejik çözümler üreterek fark yaratmayı hedeflediklerini söyledi. 

 

TLS Lojistik gıda lojistiğinde fark yaratacak



2023 yılında lojistik alanında milyar doların üzerinde ciro yapan şirketlerden biri olmayı hedeflediklerini söyleyen TLS Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ Hacıalioğlu ile ülkemizde gıda lojistiğinin gelişimine ilişkin özel bir röportaj gerçekleştirdik.

 

İstanbul GIDA-TEK FOOD-TECH 2013 Gıda Teknolojisi Fuarı 12 - 15 Eylül 2013



8. Gıda ve İçecek Teknolojileri, Gıda Güvenliği, Katkı ve Yardımcı Maddeler, Soğutma, Havalandırma, Depolama Sistemleri ve Lojistik Fuarı.
8th Food and Beverage Technologies, Food Safety, Addivites and Ingreditens, Cooling, Ventilation, Storage Systems and Logistics Fair.


Çiğ sütte yaşanan sorunlar



İnsan beslenmesinde stratejik bir öneme sahip olan süt, yapısındaki yüksek protein ve mineraller nedeniyle patojenlerin üremesine de ayrıca çok elverişli bir yapı oluşturuyor.