Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

HD İskender 30. yılında 100. restoranına ulaştı



Türkiye’nin köklü restoran markalarından HD İskender, 30. yılını kutladığı 2025’te 100. restoranına ulaşarak büyüme yolculuğunda yeni bir dönüm noktasına imza attı.

Agro Pack - Food - plast Iraq Fuarı başladı



Irak’ın en büyük tarım, gıda, ambalaj ve plastik fuarlarından Agro Pack - Food - plast Iraq Fuarı, Erbil’de yoğun uluslararası katılımla başladı. 21 ülkeden gelen 352 katılımcı firmanın ürünlerini sergilediği ve sekizinci kez yapılan fuarı 15 binden fazla profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor. 

Çitlekçi, İstanbul’daki ilk şubesini açtı



Tunçlar Holding bünyesinde faaliyet gösteren Çitlekçi, İstanbul’daki ilk mağazasını Ataşehir’de açtığını duyurdu. Marka, geleneksel lezzetleri modern mağazacılık anlayışıyla buluşturduğu şubesinin 1.500 metrekarelik alanda hizmet verdiğini bildirdi. Otoparkı da bulunan şube, kuruyemişten atıştırmalığa yüzlerce ürünü tek çatı altında sunuyor.

Keskinoğlu Avrupa’ya pastörize sıvı yumurta ihracatına başladı



Türkiye’nin önde gelen yumurta ve piliç eti üreticilerinden Keskinoğlu, kendi tesislerinde ürettiği pastörize sıvı yumurta ürünlerini Avrupa pazarına ihraç etmeye başladı. Sürdürülebilir büyüme ve globalleşme vizyonunun önemli bir adımı olan bu gelişmeyle birlikte Keskinoğlu, kalite ve güven odaklı üretim yaklaşımını uluslararası arenaya taşıma kararlılığını ortaya koyuyor.

ABD Tarım Bakanlığı: "Türkiye 2026’da 450 bin baş sığır, 70 bin ton et ithal edecek"



ABD Tarım Bakanlığı tarafından hazırlanan rapora göre, Türkiye’nin 2026 yılında 450 bin baş sığır ithalatı ve 70 bin ton kırmızı et ithalatı yapacağı ileri sürülüyor.

Şenpiliç’e OSB Yıldızları Araştırması’nda 3 kategoride ödül



Türkiye’nin önemli piliç üreticilerinden Şenpiliç, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından gerçekleştirilen 5. OSB Yıldızları Araştırması’nda “En Çok Satış Yapan Firma”, “En Çok İstihdam Sağlayan Firma” ve “En Çok Kadın İstihdamı Sağlayan Firma” kategorilerindeki başarısıyla üç farklı ödül kazandı.

GastroAntalya yerli ve yabancı 856 şefi ağırladı


Yayın: 24-11-2025

Gastronomi dünyasının önemli buluşmalarından biri olan GastroAntalya tamamlandı. Bu yıl 42 ülkeden 278’i uluslararası, 578’i Türk olmak üzere toplam 856 şefin katıldığı organizasyon üç gün boyunca dünya mutfaklarından yaratıcı sunumları, yarışmaları ve profesyonel buluşmaları bir araya getirdi.

İtalya Ankara Büyükelçisi Marrapodi’den Barilla’nın Bolu fabrikasına ziyaret



İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, beraberindeki heyetle Barilla Türkiye’nin Bolu’daki üretim tesislerini ziyaret etti. Ziyarette şirketin Türkiye operasyonları, çiftçilere yönelik sürdürülebilir ve sözleşmeli tarım programları ele alındı. Heyet, üretim süreçlerinden, kalite yönetimine ve tesisin bölge ekonomisine katkısına kadar birçok başlıkta kapsamlı bilgi aldı.

İstanbul’da 25 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı



İstanbul'da 25 kişi gıda zehirlenmesi şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. İstanbul İl Sağlık Müdürü Abdullah Emre Güner, Şişli'de aynı restoranda yemek yiyen 25 kişinin zehirlenme şüphesiyle çevre hastanelere başvurduğunu açıkladı. İşletmenin ise daha önce 3 defa mühürlendiği ve bir kere daha mühürleneceği öğrenildi.

Yıldız Holding, Mutlu Et Mutlu Ol Günü’nü çalışanlarıyla kutladı 



Yıldız Holding’in gelenekselleşen ve bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen Mutlu Et Mutlu Ol günü, dünyanın farklı coğrafyalarındaki ofislerinde eş zamanlı kutlandı. Kutlamaların merkezi Yıldız Holding’in Çamlıca kampüsü oldu.