Türkiye’nin köklü restoran markalarından HD İskender, 30. yılını kutladığı 2025’te 100. restoranına ulaşarak büyüme yolculuğunda yeni bir dönüm noktasına imza attı.
Tunçlar Holding bünyesinde faaliyet gösteren Çitlekçi, İstanbul’daki ilk mağazasını Ataşehir’de açtığını duyurdu. Marka, geleneksel lezzetleri modern mağazacılık anlayışıyla buluşturduğu şubesinin 1.500 metrekarelik alanda hizmet verdiğini bildirdi. Otoparkı da bulunan şube, kuruyemişten atıştırmalığa yüzlerce ürünü tek çatı altında sunuyor.
ABD Tarım Bakanlığı tarafından hazırlanan rapora göre, Türkiye’nin 2026 yılında 450 bin baş sığır ithalatı ve 70 bin ton kırmızı et ithalatı yapacağı ileri sürülüyor.
Türkiye’nin önemli piliç üreticilerinden Şenpiliç, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından gerçekleştirilen 5. OSB Yıldızları Araştırması’nda “En Çok Satış Yapan Firma”, “En Çok İstihdam Sağlayan Firma” ve “En Çok Kadın İstihdamı Sağlayan Firma” kategorilerindeki başarısıyla üç farklı ödül kazandı.
İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, beraberindeki heyetle Barilla Türkiye’nin Bolu’daki üretim tesislerini ziyaret etti. Ziyarette şirketin Türkiye operasyonları, çiftçilere yönelik sürdürülebilir ve sözleşmeli tarım programları ele alındı. Heyet, üretim süreçlerinden, kalite yönetimine ve tesisin bölge ekonomisine katkısına kadar birçok başlıkta kapsamlı bilgi aldı.
İstanbul'da 25 kişi gıda zehirlenmesi şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. İstanbul İl Sağlık Müdürü Abdullah Emre Güner, Şişli'de aynı restoranda yemek yiyen 25 kişinin zehirlenme şüphesiyle çevre hastanelere başvurduğunu açıkladı. İşletmenin ise daha önce 3 defa mühürlendiği ve bir kere daha mühürleneceği öğrenildi.
Yıldız Holding’in gelenekselleşen ve bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen Mutlu Et Mutlu Ol günü, dünyanın farklı coğrafyalarındaki ofislerinde eş zamanlı kutlandı. Kutlamaların merkezi Yıldız Holding’in Çamlıca kampüsü oldu.