Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

President Tereyağı, Türkiye’de tüketicilerle buluştu



“Hayatı Lezzetlendirir” sloganıyla tüketicilere seslenen Président, tereyağında elde ettiği yılların deneyimini Türkiye’ye taşıyor. Bol süt lezzeti ve kolay sürülebilir yapısıyla öne çıkan Président Tereyağı tuzlu ve tuzsuz seçenekleriyle raflarda yerini aldı.

Afyon sucuğuna Avrupa Birliği tescili



Afyonkarahisar’ın köklü lezzet geleneğini modern üretim standartlarıyla buluşturan Afyon sucuğu, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından coğrafi işaretle tescillendi. Türkiye’den tescillenen 35. ürün olarak AB nezdinde koruma altına alınan Afyon sucuğu, üretim yeri, yöntemi ve geleneksel yapısıyla yasal güvenceye kavuştu.

Aktaşlar pideyi küresel bir lezzet haline getirmeyi hedefliyor



Aktaşlar Lezzet Grubu, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden pideyi modern üretim teknolojileriyle buluşturarak dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 50’ye yakın ülkeye ihracat yapan ve özellikle ABD ile İngiltere pazarlarında güçlü büyüme kaydeden marka, kalite ve lezzetten ödün vermeden inovatif yaklaşımıyla global sofraların vazgeçilmezi olmayı hedefliyor.

Şölen’den üst düzey atama



Atıştırmalık sektörünün önemli markalarından Şölen, global pazarlardaki varlığını ve ihracat faaliyetlerini daha da güçlendirmek amacıyla deneyimli yönetici Hayat Kapukaya Turaman’ı ihracat genel müdürü olarak görevlendirdi. 

ANUGA 2025 küresel gıda sektörünü şekillendirmeyi hedefliyor


Yayın: 01-09-2025

4-8 Ekim 2025 tarihlerinde Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenecek ANIGA 2025, küresel gıda ve içecek sektörünü bir araya getirecek. 8 bin katılımcı firma ve 140 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapacak fuar, gıda ve içecek sektörünü güçlendirmeyi, inovasyonu teşvik etmeyi ve bu hayati sektördeki uluslararası ticareti canlandırmayı amaçlıyor.

Prof. Dr. Mehmet Pala: “Gıda sanayimizin geleceğini güçlü bir Ar-Ge kültürü belirleyecek”


Yayın: 30-08-2025
Kategori: Gıda

Gıda Sanayinde Ar-Ge ve İnovasyon dosyamız kapsamında bir araya geldiğimiz dergimizin Bilimsel Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala’yla, Türkiye’de gıda sanayinde Ar-Ge ve inovasyonun durumunu, gıda üreticilerinin genel olarak bu konuya bakışını, bu iki kavramın gıda üretimi ve sektör açısından önemini konuştuk.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
* Bu röportaj Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Temmuz - Ağustos 2025 sayısında yayımlanmıştır.

WorldFood İstanbul 2 - 5 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek



Gıda ve içecek sektöründeki son yenilikleri ve trendleri sergileme ve keşfetme imkânı sunan 33. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul, 2-5 Eylül 2025 tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Fuar, 100 ülkeden 900’ü aşkın satın alma profesyonelini katılımcılarla buluşturmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Feast’ten yılın ilk yarısında yüzde 50’nin üzerinde büyüme



E. Özgörkey Grup’un dondurulmuş gıda markası Feast, 2025 yılının ilk yarısını yüzde 50’nin üzerinde büyümeyle tamamladı. Kalite, inovasyon ve global stratejide attığı adımlarla dikkat çeken marka, yılın ikinci yarısında çok sayıda yeni ürünü piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Bu ürünlerin önemli bir kısmı ise Türkiye’de ilk kez tüketiciyle buluşacak yenilikçi ürünlerden oluşuyor.

Tavuk Dünyası basketbola desteğini sürdürüyor



Tavuk Dünyası, resmi beslenme sponsoru olduğu Basketbol Milli Takımı ile olan sponsorluk anlaşmasını üç yıl daha uzatarak desteğini sürdürecek.

PepsiCo Türkiye'den Doğu Avrupa’ya üst düzey atama



PepsiCo Türkiye CFO’su İpek Süzmetaş, PepsiCo Doğu Avrupa pazarının finanstan sorumlu başkan yardımcısı (CFO) olarak atandı. Süzmetaş yeni rolünde 21 ülkeden sorumlu olacak.