Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

TKYB’den tarım ve gıda sektörlerine 50 milyon dolarlık kredi imkânı



Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKYB), OPEC Fund (OPEC Fund for International Development) ile T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'nin tarım ve gıda üretim sektörlerini desteklemek amacıyla 50 milyon ABD doları tutarında bir finansman projesine imza attı. 

Karma Grup, 13. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi'ni destekliyor



Karma Grup, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından mayıs ayında düzenlenecek olan 13. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi'ne destek veriyor.

Vitaminler hakkında doğru sanılan 8 yanlış



Vücut sağlığımız için olmazsa olmaz öneme sahip vitaminler, gelişigüzel kullanıldığında ise fayda yerine zarar verebiliyor. Türkiye’de bilinçsiz vitamin kullanımının çok yaygın olduğunu, doktora danışmadan ve gerekli ölçümler yaptırılmadan vitamin takviyeleri kullanmanın karaciğerden böbrek hasarına dek birçok yıkıcı etkiye yol açabildiğini vurgulayan Acıbadem Ataşehir Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aysun Işıklar, vitaminler hakkında toplumda doğru sanılan 8 yanlışı anlattı.

SUDER: Su kaynaklarının doğru kullanımı en kritik adım



Dünya Su Günü'nün bu yılki teması "Barış ve Su" olarak belirlendi. Ambalajlı Su Üreticileri Derneği (SUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşabey Kalebaşı, Dünya Su Günü hakkında yaptığı açıklamada, gelecekte büyük bedeller ödememek için su kaynaklarının korunmasının önemine dikkat çekti. 

Şubat ayında un ihracatı yüzde 60 arttı


Yayın: 21-03-2024

2023’te gerçekleştirdiği 3 milyon 663 bin ton un ihracatıyla tüm zamanların dünya tarihindeki en çok un ihracatını gerçekleştiren Türkiye, ocak ayında ihracatını yüzde 22, şubat ayında da yüzde 60 artırarak 2024’te yaklaşık 4 milyon ton un ihracatı gerçekleştireceğinin ilk sinyallerini verdi.


TÜGİS: Bilinçli tüketici gıda üretiminde kaliteyi artırıyor



Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Başkanı Kaan Sidar, 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası kapsamında yaptığı değerlendirmede bilinçli tüketicinin üretimde kaliteyi ve niteliği artırdığını kaydetti. Sidar, “Talebi karşılamaya yönelik yapılan AR-GE yatırımları katma değere dönüşerek ülke ekonomisini olumlu etkiliyor, uluslararası pazarda rekabet gücümüzü artırıyor” dedi.

Susam ihracatında yüzde 195’lik rekor artış 


Yayın: 18-03-2024
Kategori: Gıda

Türkiye, 2022 yılında 77 milyon dolar olan susam ihracatını 2023 yılında yüzde 62’lik artışla 124,5 milyon dolara çıkardı. Türkiye’nin susam ihracatındaki yeni hedefi 250 milyon dolara ulaşmak.

Gıda perakendecilerinden deprem bölgesine tam destek



Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle Güvenilir Ürün Platformu tarafından yürütülen ve deprem bölgesinde üretimin yeniden canlandırılmasını hedefleyen Üreten Yöre Üreten Türkiye projesi Hatay etabı başarıyla tamamlandı. Projenin önemli destekçisi Gıda Perakendecileri Derneği, üyeleriyle birlikte bölgede görüşmelerde bulundu.

Ekmek ve simide zam Ticaret Bakanlığı’nın onayıyla yapılacak



Ekmek ve simit fiyatının belirlenmesinde Ticaret Bakanlığı’ndan olumlu görüş alınması koşulu getirildi. Bakanlığın olumsuz görüş bildirilmesi durumunda revize edilen fiyatlar tekrar bakanlığın görüşüne sunulacak.

Tetra Pak, Avrupa Birliği genelinde geri dönüşümü artırmak için yatırımlar yapıyor



Dünyanın önde gelen gıda işleme ve paketleme çözümleri şirketlerinden Tetra Pak, Avrupa Birliği'ndeki (AB) karton ambalajların geri dönüşüm kapasitesini artırmak için tasarlanan stratejik yatırımların duyurusunu yaptı. Tetra Pak bu hamleyle, tüm ambalaj bileşenlerinin geri dönüştürülmesini ve değerli ham maddelerin daha uzun süre dolaşımda tutulmasını sağlayarak, önerilen Avrupa Birliği (AB) Ambalaj ve Ambalaj Atıkları Yönetmeliği’nin hedeflerini destekliyor.