Avrupa Çevre Ajansı: Avrupa hızla artan iklim risklerine karşı hazırlıklı değil
Avrupa Çevre Ajansı (EEA), yayımladığı risk değerlendirme raporunda dünyada en hızlı ısınan kıtanın Avrupa kıtası olduğunu ve Avrupa’nın hızla büyüyen iklim risklerine karşı hazırlıklı olmadığını belirtti.
Baharat sektörü 2024 yılına güçlü başladı
Kekik ve defnenin üretim ve ihracatında dünya lideri olan Türk baharat ihracatçıları 2024 yılına yüzde 51 artışla başladı. Baharat sektörü Ocak-Şubat döneminde ihracatını 56 milyon dolardan 86 milyon dolara çıkardı. Bu ihracatın 54 milyon dolarlık kısmını ise Egeli ihracatçılar gerçekleştirdi. Baharat ihracatı miktar bazında da ilk iki ayda yüzde 31 artışla 24 bin tona ulaştı.
Bunge, staj programı kapsamında Avrupa ve Asya’da 35 yeni pozisyon açıyor
Tarım ticareti, gıda ve gıda ham maddeleri alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Bunge, mühendisleri ve kariyerlerinin başındaki yeni mezunları hedefleyen endüstriyel operasyonlar staj programı kapsamında 35 yeni pozisyon açtığını duyurdu. Avrupa ve Asya’da 10’dan fazla ülkede açılan pozisyonlarda, şirketin endüstriyel operasyonlarının farklı alanlarına odaklanılıyor. Aday başvuruları jobs.bunge.com adresinden alınacak.
Sinangil geçmişin özel tatlarını "60 Yıllık Tarifler” kitabında buluşturdu
Türkiye'nin 60 yıldır sevilen un markalarından Sinangil, sosyal medya üzerinden “#ununuduymayankalmasın” etiketiyle başlattığı kampanyayla takipçilerinden topladığı aile yadigârı unlu tarifleri, “Sinangil 60 Yıllık Tarifler” kitabında bir araya getirdi. Kitap, ünlü sosyal medya fenomeni ve Şef Şükran Kaymak’ın da yer aldığı özel bir lansmanla tanıtıldı.
İçim, kefirin faydasını yeşil çay ve elma ile zenginleştirdi
Ak Gıda-İçim Süt, doğal probiyotik kaynağı kefir ürün ailesini farklı çeşitlerle zenginleştirmeye devam ediyor. İçim; kefir ailesine sade, orman meyveli, çilekli, şeftali & ananaslı, aronya & karadutlu ve laktozsuz çeşitlerinden sonra şimdi de yeni ürünü yeşil çaylı elmalı kefiri kattı. Yeni ürün, pazardaki meyveli kefir çeşitlerinden farklılaşarak şeker ilavesiz olarak üretildi.
Türkiye Okul Yemeği Koalisyonu: “Çocuklarımızın bugünü ve yarını için okul yemeği hemen şimdi”
Okul öncesi eğitimden lise sonuncu sınıfa kadar tüm çocuklara devlet okullarında bir öğün ücretsiz yemek ve içilebilir temiz su temin edilmesi amacıyla kurulan ve Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) de bileşenleri arasında yer aldığı Türkiye Okul Yemeği Koalisyonu, ücretsiz okul yemeği çağrısında bulundu.
Domino’s’tan kadın istihdamına destek
Sevilen pizza markalarından Domino’s ile Enstitü İstanbul İSMEK, Bölgesel İstihdam Ofisi (BİO) iş birliğiyle düzenlenen ‘Kadın Pizzacı Yetiştirme Programı’nın ilki sona erdi. Sekiz saatlik eğitim programını başarıyla tamamlayanlar, BİO aracılığıyla Domino’s şubelerinde istihdam edilecek.
Kaan Sidar: “Sanayimizdeki Ar-Ge yatırımlarıyla fonksiyonel gıda pazarı büyüyor”
Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Sidar, büyük zincir marketlerde tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünlerinin satışını zorunlu hale getiren yönetmeliği değerlendirdi. Sidar, “Gıda sanayimizdeki inovasyonlar ile üretim ve işleme teknolojilerindeki gelişmeler, hem tıbbi beslenme gerektiren hastalıklara sahip bireyleri ithal ürünlere mecbur bırakmıyor hem de gıda alanındaki pazarı büyüterek yatırım ve istihdamı artırıyor” dedi.
Özsüt’ten eğitime ‘tatlı’ bir destek
Türkiye’nin köklü markalarından Özsüt, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) iş birliğiyle ihtiyaç sahibi çocukların eğitimine destek oluyor. Başlatılan projeyle, Özsüt’ün Ege Bölgesi’nde bulunan mağazalarından satın alınacak çikolatalarla, genç nesillerin çağdaş bir eğitim sistemi içinde geleceğe hazırlanması için eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlanması amaçlanıyor.