Tarım ticareti, gıda ve gıda ham maddeleri alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Bunge, mühendisleri ve kariyerlerinin başındaki yeni mezunları hedefleyen endüstriyel operasyonlar staj programı kapsamında 35 yeni pozisyon açtığını duyurdu. Avrupa ve Asya’da 10’dan fazla ülkede açılan pozisyonlarda, şirketin endüstriyel operasyonlarının farklı alanlarına odaklanılıyor. Aday başvuruları jobs.bunge.com adresinden alınacak.
Türkiye'nin 60 yıldır sevilen un markalarından Sinangil, sosyal medya üzerinden “#ununuduymayankalmasın” etiketiyle başlattığı kampanyayla takipçilerinden topladığı aile yadigârı unlu tarifleri, “Sinangil 60 Yıllık Tarifler” kitabında bir araya getirdi. Kitap, ünlü sosyal medya fenomeni ve Şef Şükran Kaymak’ın da yer aldığı özel bir lansmanla tanıtıldı.
Ak Gıda-İçim Süt, doğal probiyotik kaynağı kefir ürün ailesini farklı çeşitlerle zenginleştirmeye devam ediyor. İçim; kefir ailesine sade, orman meyveli, çilekli, şeftali & ananaslı, aronya & karadutlu ve laktozsuz çeşitlerinden sonra şimdi de yeni ürünü yeşil çaylı elmalı kefiri kattı. Yeni ürün, pazardaki meyveli kefir çeşitlerinden farklılaşarak şeker ilavesiz olarak üretildi.
Okul öncesi eğitimden lise sonuncu sınıfa kadar tüm çocuklara devlet okullarında bir öğün ücretsiz yemek ve içilebilir temiz su temin edilmesi amacıyla kurulan ve Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) de bileşenleri arasında yer aldığı Türkiye Okul Yemeği Koalisyonu, ücretsiz okul yemeği çağrısında bulundu.
Sevilen pizza markalarından Domino’s ile Enstitü İstanbul İSMEK, Bölgesel İstihdam Ofisi (BİO) iş birliğiyle düzenlenen ‘Kadın Pizzacı Yetiştirme Programı’nın ilki sona erdi. Sekiz saatlik eğitim programını başarıyla tamamlayanlar, BİO aracılığıyla Domino’s şubelerinde istihdam edilecek.
Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Sidar, büyük zincir marketlerde tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünlerinin satışını zorunlu hale getiren yönetmeliği değerlendirdi. Sidar, “Gıda sanayimizdeki inovasyonlar ile üretim ve işleme teknolojilerindeki gelişmeler, hem tıbbi beslenme gerektiren hastalıklara sahip bireyleri ithal ürünlere mecbur bırakmıyor hem de gıda alanındaki pazarı büyüterek yatırım ve istihdamı artırıyor” dedi.
Türkiye’nin köklü markalarından Özsüt, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) iş birliğiyle ihtiyaç sahibi çocukların eğitimine destek oluyor. Başlatılan projeyle, Özsüt’ün Ege Bölgesi’nde bulunan mağazalarından satın alınacak çikolatalarla, genç nesillerin çağdaş bir eğitim sistemi içinde geleceğe hazırlanması için eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlanması amaçlanıyor.
2022 yılından bu yana Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapan Onur Altürk, Bira Grubu Başkanı ve Anadolu Efes CEO’su olarak atandı. Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürlüğünü ise Tugay Keskin devraldı.
Alanında dünyanın ve Avrasya'nın önde gelen organizasyonlarından biri olan IBAKTECH Fuarı, 24-27 Nisan tarihleri arasında unlu mamul endüstrisi, çikolata- dondurma- tatlı üreticileri ve HORECA sektörü profesyonellerini 14. kez bir araya getirecek. Önceki yıllarda Avrupa, Afrika ve Orta Doğu bölgelerinden gelen 80 binden fazla profesyonel ziyaretçiyi ağırlayan IBAKTECH, katılımcılarına yeni pazarlara ulaşma fırsatları sunarken, sektör profesyonellerinin yatırım kararlarında önemli bir rol oynamayı hedefliyor.
Yiyecek ve içecek endüstrisindeki yeni konseptlerin ve teknolojilerin sergileneceği Anuga FoodTec 2024 - Uluslararası Gıda ve İçecek Sanayi Teknolojileri İhtisas Fuarı, Koelnmesse tarafından 19 - 22 Mart 2024 tarihleri arasında Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleştirilecek.