Bitkisel içerikli beslenme ürünleri ve takviye edici gıdaları bulunan Herbalife, sürdürülebilir kaynaklardan elde edilmiş bitkisel protein içerikli inovatif ürünlere yatırım yapmaya devam ediyor. 95 ülkede 11 bini aşkın çalışanı olan firma, iklim krizi ve sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarında bitkisel proteini ön planda tutuyor.
Dünya Peynir Yarışması'nda Balıkesir’in “Kirli Hanım Peyniri”nin Cumhuriyetimizin 100. yılında bronz madalya alması büyük mutluluk ve gurur yaşattı. Yarışmada bronz madalya alınmasında peynir konusundaki çalışmalarıyla tanınan Neşe Aksoy Biber ve Berrin Bal Onur'un büyük katkısı var.
Türkiye’nin en büyük buğday unu üreticilerinden ve ihracatçılarından Doruk Un, hayata geçirdiği sürdürülebilir tarım ve sertifikalı tohum çalışmalarında Ar-Ge ve ıslah çalışmalarını tamamladı. ‘Doruk Tohumculuk’ çatısı altında Marmara Bölgesi’nde üç, İç Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde beş olmak üzere toplam sekiz ayrı sahada buğday, arpa, yulaf, mısır, ayçiçek, acıbakla gibi 80’e yakın tohum geliştiren şirket; hastalık ve kuraklığa dayanıklılık, kalite ve rekolte bakımından testlerden başarıyla geçti. Türkiye buğday verimi açısından kıyaslandığında 3 kat fazla verim gösteren çeşitler, en önemli kalite parametresi olan protein değerinde de Türkiye ortalamasının yaklaşık %25 üzerine çıktı.
Takviye edici gıdaya ilk kez “Pastil” ile adım atan Ülker, bu kategorideki iddiasını “Everwell” markasıyla daha da güçlendiriyor. Ülker’in TÜBİTAK iş birliğiyle geliştirdiği, Everwell markası altında çıkardığı gıda takviyesi ürünleri yaygın bir dağıtım stratejisiyle satılacak.
Kastamonu’nun doğal, kültürel ve tarihsel mirasına sahip çıkarak bölgenin gelişimine katkı sunmayı amaçlayan Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi, Kastamonu mutfağını ve coğrafi işaretli ürünlerini üniversitelerin gastronomi bölümleri ile buluşturuyor. Projenin ilk adımı, 10-11 Kasım tarihlerinde İstanbul Kent Üniversitesi iş birliğinde başlıyor.
Tarladan çatala inovasyonu ve markalaşmanın konulacağı 2. Tarım, Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi ve Gıda Plus & Agri Plus Ödülleri 2-3 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul’da, Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.
İstanbul Ticaret Borsası’nın Güvenilir Ürün Platformu desteğiyle düzenlediği ‘Borsa Meydanı’nda Sektörler Konuşuyor’ toplantılarında bu ay süt sektörünün sorunları tartışıldı. Ulusal Süt Konseyi’ni temsilen konuşan Teoman Durukan, süt sektörünün sorunlarının çözümü için koordinasyonun önemine dikkat çekerek, “Ulusal Süt Konseyi çerçevesinde bir Süt Koordinasyon Kurulu oluşturulmalı” diye konuştu.
Türkiye’de kahve sektörünün yenilikçi markalarından Arabica Coffee House, 50 milyon TL’yi aşan bir yatırıma sahip yeni gıda üretim tesisi Tastopia Taste Factory’nin açılışını yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Marka bu yatırımıyla, kadın istihdamına da önem vererek herhangi bir eğitim almamış ve meslek sahibi olmayan ev kadınlarının meslek edinmesine ve çalışabilmelerine olanak sağlamayı hedefliyor.
Yılın ilk 9 ayı sonunda Türkiye’nin toplam makarna ihracatı 1 milyon ton oldu. 9 ay sonunda makarna ihracat geliri 678 milyon dolara ulaşan Türkiye gıda ihracatçıları, sektörün uluslararası ölçekte gördüğü ilgiyi kamuoyuyla paylaşmak üzere 25 Ekim Dünya Makarna Günü’nde Dış Ticaret Kompleksi’nde bir araya geldi.